Connect with us

Hobby

Optimaal paardrijden doe je zo!

Verlies geen controle over uw paard
Om uw paardrijervaring optimaal te laten floreren, kunt u allerhande benodigdheden gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld de controle over uw paard verbeteren? Dan zijn er voor u allerlei soorten teugels (van hulpteugels tot anti-slipteugels), halstertouwen, frontriemen, bitten, hoofdstellen of zweepjes verkrijgbaar met behulp waarvan u uw paard in gareel kunt krijgen.
 
Paardrijden is verantwoordelijk zijn
Wanneer u paardrijdt brengt dat een grote verantwoordelijkheid met zich mee. U dient uzelf en het paard ten alle tijden goed te beschermen tegen eventuele kwetsuur of weerswisselingen. Ter bescherming van uw paard bieden allerlei sites spullen aan die de bescherming van uw paard en uzelf vergroten. Denkt u aan beenbescherming voor uw paard, muilkorven of pramen (om uw paard te kunnen laten kalmeren). Een ander goed voorbeeld is een bodyprotector die je beschermt tegen letsel.
Maak de paardrijervaring comfortabel
Om uw eigen rijbeleving te veraangenamen kunt u voor uzelf de juiste rijlaarzen of een sjabrak (een zadeldek) aanschaffen. Een sjabrak is zeer handig indien u van plan bent om uw paard enkele (kleinere) spullen mee te laten voeren. Zowel de juiste rijkleding, als het juiste zadel zijn van invloed op de manier waarop jij jouw paardrit beleeft. Zodra je comfortabel in je kleren en op je zadel zit, zal het paard dit ook kunnen voelen. Op deze manier kunnen jullie beide, zowel uzelf en het paard, profijt hebben van uw paardrijervaring.
 
Een goede verzorging staat voorop
Natuurlijk is een goede verzorging van uw paard de basis voor een aangename rijervaring. Als u de hoeven van uw paard goed verzorgt, de manen van het paard dikwijls kamt, het verblijf van het paard gedegen ontmest en het paard goed te eten en drinken geeft, kunnen zowel u als het paard tevreden zijn. Om dit te kunnen realiseren, zult u de nodige centen moeten steken in de materialen en benodigdheden die een goede verzorging van het paard voorstaan, zoals: hoeftangen, raspen, geschikte oliën, hoefmessen, fijne paardenkammen en borstels, gedegen scheppen en vegers maar ook praktische drinkbakken.

Advertisement