Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Wist jij dit al over de gezondheidszorg in Nederland?

gezondheidszorg

In Nederland hebben we het op veel vlakken goed getroffen, en de gezondheidszorg is daar geen uitzondering op. De Nederlandse zorg staat internationaal bekend om haar hoge kwaliteit. Dat is iets waar maar weinig mensen vaak bij stilstaan. Toch is gezondheidszorg een belangrijk onderwerp en loont het om op de hoogte te zijn van de staat van de zorg. In deze blog lichten we een aantal wetenswaardigheden over de zorg in ons land toe.

Meeste Nederlanders hebben naturapolis

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben, in tegenstelling tot sommige andere landen zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Het ruime merendeel van de verzekerde burgers heeft een zogenaamde naturapolis. Wat dat inhoudt? Als je dit type verzekering hebt, dan worden bepaalde zorgkosten (zoals vastgelegd in je zorgpolis) direct betaald door je verzekeraar. Wel zit hier een belangrijke voorwaarde aan verbonden. Je moet namelijk wel kiezen voor aanbieders die zijn aangesloten bij jouw zorgverzekeraar. Volledige keuzevrijheid over waar je je wilt laten behandelen heb je dus niet. Wil je dat wel? Dan zijn er andere opties om je te laten verzekeren. Als je kiest voor een restitutiepolis, ben je volledig vrij om te kiezen bij welke zorginstelling jij je wilt laten helpen.

Zorg heeft baat bij juiste hulpmiddelen

Artsen en verpleegkundigen zouden hun werk niet zo goed kunnen doen als ze niet zouden beschikken over de juiste hulpmiddelen. Medisch meubilair, juiste verlichting en andere hulpmiddelen; ze zijn essentieel voor een goede gezondheidszorg. VAB Medical Solutions is een bedrijf dat is gespecialiseerd in medisch meubilair. Zo kunnen ziekenhuizen en andere zorginstellingen bij VAB terecht voor oplossingen op het gebied van rooming-in en opbergmiddelen.

Ook aandacht voor psychische gezondheidszorg

Wanneer we het hebben over ziekenzorg, wordt vaak gedacht aan de zorg die nodig is bij fysieke en/of zichtbare problemen. Toch mag het belang van de geestelijke gezondheidszorg niet worden onderschat. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen op een zeker moment te maken met psychische problemen, zo is te lezen op de website van de Rijksoverheid. Gelukkig is er in Nederland genoeg mogelijk om dit soort problemen te lijf te gaan. Zoals ook met andere problemen, moeten patiënten eerst langs hun huisarts om doorverwezen te worden naar een GGZ-specialist. Hierbij kun je denken aan therapie bij een psychotherapeut of bijvoorbeeld via het internet.
Mede mogelijk gemaakt door VAB Medical Solutions: leverancier van hoogwaardige producten voor de gezondheidszorg. Wij hebben onder andere producten geleverd aan Huisartsenpost IJsselland en Mariposa ‘t Harde

Advertisement