Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Welvaart zorgt voor meer mensen met hoge bloeddruk

Heb je problemen met een hoge bloeddruk? Het is een welvaartsziekte in wording. Veel mensen hebben er tegenwoordig last van. Vroeger hadden mensen niet regelmatig klachten van een te hoge bloeddruk. Men ervaart steeds makkelijker een hogere bloeddruk door de toevoegingen in ons eten. Indien hoge bloeddruk bij je in de familie voorkomt dan heb je er meer kans op. Een groter risico op een te hoge bloeddruk hebben mensen in een lager sociaal milieu. Wellicht komt dit omdat de mensen in sommige gevallen geen kennis hebben van gezond eten.
De bloeddruk minder laten worden is bijna niet meer te bewerkstelligen. Letten op wat je eet is van belang. Het verlagen is noodzakelijk bij een te hoge bloeddruk. De bloeddruk kan door medicatie of aanpassing van voeding verlaagd worden. Om de bloeddruk te verlagen is stoppen met roken een goede maatregel. Dit resulteert niet alleen tot een minder hoge bloeddruk maar het verlengt tevens de kwaliteit van het leven. Meerdere lichamelijke problemen kunnen veroorzaakt worden door een hoge bloeddruk.
Bij een hoge bloeddruk zijn met name de lange termijn ziektes het probleem. Pas dus op voor te hoge druk. Niet iedereen weet het maar het is de doodsoorzaak nummer 1. Bij een hoge bloeddruk is het zo dat de klacht moeilijk op te lossen is. Zie het als een auto die niet rijdt zonder olie. De druk wordt hoger en de bloedvaten raken krapper. Op den duur zegt je lichaam een keer dat het is klaar is. Een te hoge bloeddruk wordt dan ook wel de “stille moordenaar” genaamd.
Bronvermelding; https://www.hogebloeddruk.eu/

Advertisement