Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Stop zuurbranden zo snel als je kan!

Zuurbranden kunnen zorgen voor flinke overlast. Problemen met zuurbranden doet zich bij veel personen geregeld voor. De huisarts en maagzuur.eu heeft het over reflux als er over gepraat wordt. Met reflux bedoelt de huisarts dat je last hebt van sap uit de maag dat terugstroomt naar de slokdarm. Een slokdarm heeft geen beschermende wand heeft tegen het sap. Dit sap is voor elk ander lichaamsdeel veel te zuur. Hierdoor kan de slokdarm er door het sap er zelfs mee stoppen. Het is van belang dat men zorgt dat de brandende maagzuren verdwijnen. Je kan je laten begeleiden door je huisarts, maar ook alvast beginnen met het slikken van maagzuurremmers.
Het slikken van remmers
Om het minder te laten worden kun je een maagzuurremmer slikken. De maagzuren kunnen soms zelfs in de mond eindigen als er niets gedaan wordt. Het uitspugen van het zuur is dan het verstandigst.
Ga met de huisarts in discussie over je voedingspatroon bij vaak optredende lichamelijke problemen. Wanneer je je voedingspatroon niet wijzigt kun je een Barret slokdarm krijgen. Het weefsel is dan aangepast. Hierdoor is de kans dat je slokdarmkanker krijgt hoger dan bij goed weefsel.
Vrouwen die in verwachting zijn hebben bovendien vaak last van oprispingen. De ruimte in de maag is kleiner voor het maagsap. Je kunt als zwangere vrouw je voedingspatroon beter aanpassen om zo reflux te verhinderen.
Remmers van het maagzuur zijn bij veel personen thuis te vinden. Je kun ook met melkproducten neutraliseren en het kouder laten worden als je geen remmers hebt. Ook zijn er verschillende groentes die je kunnen helpen. Maagzuurremmers kunnen in de winkel aangekocht worden. Heb je veel last van maagzuur kan je beter zorgen voor een voorraad maagzuurremmers. Via internet kan je verschillende aanbieders vergelijken en wanneer je advies van de huisarts hebt gekregen kan je dit product vergelijken. Houd online wel rekening met verzendkosten. Het mag dan goedkoper zijn, maar dan moet je wel meer bestellen anders kan je net zo goed naar de drogist gaan. Zie voor meer https://www.maagzuur.eu/maagzuurremmers

Advertisement