Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Webcamsex is dat verslavend? Zijn xcams gevaarlijk?

Webcamsex portals worden je de laatste jaren via radio en tv veel aangeprezen. Maar zitten er eigenlijk ook risico’s aan het gebruik maken van die xcams oftewel webcamsex portals? In dit artikel gaan we nader in op de mogelijke gevaren van webcam sex sites.

Is webcamsex (xcams) legaal?

Op bovenstaande vraag kunnen we bevestigend antwoorden. Het hebben van webcamsex met behulp van zogenaamde xcams is in Nederland volkomen legaal. U kunt zeer eenvoudig thuis sex chatten met zogenaamde webcam babes zonder u druk te maken over eventuele justitionele gevolgen. Voor de vrouwen (of mannen) achter de sexcam is het een ander verhaal. De eisen in Nederland met betrekking tot webcamsex schrijven voor dat de persoon achter de webcam minimaal 18 jaar of ouder is. Buiten deze regel zijn er geen beperkingen. Iedereen jong of oud kan besluiten te starten met het aanbieden van webcamsex.
Mocht u interesse hebben om een webcam sex model te worden dan is een eenvoudige zoekopdracht in Google voldoende om een fiks aantal partijen te vinden welke u kunnen helpen om uw webcam sex diensten uit te voeren. In dit artikel gaan we daar verder niet op in omdat het buiten de scope van dit artikel valt.

Is camsex verslavend?

Zoals u wellicht wel weet zijn veel mensen verslaafd aan sex. Ook het hebben van webcamsex kan leiden tot een verslaving. In Nederland zijn de gevolgen van deze verslavingen op dit moment nog niet voldoende in kaart gebracht. Uit betrouwbare bronnen vernemen wij echter dat een behoorlijk aantal mensen kampt met deze verslaving. Deze verslaving kan lijden tot vervelende gevolgen voor de personen in kwestie, maar ook voor hun omgeving. Vaak betreft het daarbij financiële gevolgen. Maar ook de sociale druk op een webcamsex verslaafde kan groot zijn. De sociale omgeving van een sex verslaafde heeft vaak een uitgesproken mening over het gedrag van de webcam voyeur en deze omgeving vindt het vaak moeilijk om normaal te reageren op het gedrag van de persoon in kwestie. We hebben voor u, mocht u webcamsex willen uitproberen een aantal belangrijke tips op een rij gezet.

  1. Zoek een betrouwbare site.
  2. Zijn er contact gegevens/ privacy voorwaarden bekend.
  3. Besluit van tevoren hoelang u webcamsex (xcams) wilt hebben en houdt u aan die tijd.
  4. Zet eventueel een wekker zodat u niet over de van tevoren bedachte tijd gaat.
  5. Bedenk dat webcamsex (xcams) nooit echte sex kan vervangen.
  6. Denkt u dat u verslaafd bent? Schakel hulp in van kennissen of een instantie.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp lezen? In zoekmachine Google vindt u veel informatie maar ook uw huisarts kan u meer informatie met betrekking tot webcam sex verslavingen geven. Mocht u graag starten met webcamsex dan raden wij u aan gebruik te maken van goede en betrouwbare sites.

Advertisement