Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige helpt u gedurende de hele periode tijdens u zwangerschap, ervoor en erna. Ze proberen ervoor te zorgen dat je zwangerschap goed verloopt, zonder complicaties. Ook voordat u zwanger bent kunt u advies aan een verloskundige vragen. De verloskundige kan jou helpen en alle informatie geven die je nodig hebt. Tijdens de zwangerschap komt de verloskundige vaak langs om te kijken naar de ontwikkelingen van de baby. Ook wordt er naar de gezondheid van de moeder gekeken, voelt de moeder zich nog wel goed etc. Daarnaast zijn er ook voorlichtingen die door verloskundigen worden gegeven. Hier krijg je nog meer informatie en ben je met meerdere mensen en dat is soms ook wel fijn. Zo kun je ook contacten leggen met andere vrouwen die wellicht ook zwanger willen worden. Hier kunnen jullie goed over praten en dat is ook fijn. Verwacht Verloskundigen uit Almelo hebben een Verloskundigenpraktijk en staan u graag bij tijdens de zwangerschap.

Voorbereiding zwangerschap

Als je ongeveer 8 maanden zwanger bent wordt je voorbereid op het zwangerschap. Je kunt kiezen om thuis te bevallen of in het ziekenhuis. Als je thuis gaat bevallen is het slim om de verloskundige er bij te hebben. Na de zwangerschap gaat de verloskundige u helpen en wordt er bijvoorbeeld laten zien hoe je de baby moet wassen. Ook kan de verloskundige je uitleggen welke voeding belangrijk is voor het kind en wat jij het beste kunt eten. Daarna komt de verloskundige nog best wel vaak langs om te kijken hoe het met jullie gaat. Mocht er iets aan de hand zijn met de baby, dan kun je naast de dokter ook altijd de verloskundige bellen. Veel vrouwen hebben last van diverse soorten pijntjes tijdens de bevalling. Wanneer neemt u pijnstilling tijdens de zwangerschap en wanneer moet u doorbijten? Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van de pijngrens.

Wat mag je niet doen tijdens het zwangerschap?

Vaak wordt er gedacht dat het heel makkelijk is om zwanger te worden. Dat is het ook, maar je moet tijdens je zwangerschap op veel punten letten. Je mag absoluut niet roken tijdens de zwangerschap. Dit is niet alleen slecht voor de moeder, maar ook voor het kind. Ook is het beter dat de partner ook stopt met roken, mocht dit zo zijn. Als een moeder rookt tijdens de zwangerschap kan dit ernstige gevolgen hebben voor de baby. Naast roken mag je ook geen alcohol en drugs gebruiken. Daarnaast moet je ook op de voeding letten. Zo mag je bijvoorbeeld geen rauwe vlees eten, want hier zitten veel bacteriën en dat is zeker niet goed. Natuurlijk mag je af en toe wel een snack eten, maar het liefst niet teveel.

Advertisement