Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Waarom kiest iedereen voor daglenzen?

Daglenzen dragenWaar worden daglenzen van gemaakt?
De meeste daglenzen zijn gemaakt van polymeer plastic waardoor ze zacht aanvoelen in de laatste jaren zijn daglenzen die van siliconen materiaal zijn gemaakt erg popular, dit komt doordat dit materiaal veel zuurstof doorlaat waardoor men minder last heeft van rode en droge oggen. De meest populaire daglenzen van Siliconen hydrogel zijn de Acuvue Tru Eye hydraclear daglenzen van Johnson & Johnson, Biofinity, de meest zuurstofdoorlaatbare silicone hydrogel maandlens van Cooper Vision en de DAILIES TOTAL1 de nieuwste silicone hydrogel daglens van Alcon.

Wat zijn de grote voordelen van daglenzen?

Het draagschema. Als mensen het hebben over het dragen van daglenzen dan hebben ze het over lenzen die moeten worden verwijderd aan het einde van iedere dag. En wat is nou het grote voordeel – dat de lenzen niet hoeven worden schoongemaakt en ’s nachts moeten worden opgeslagen .

Wat zijn daglenzen?

Daglenzen zijn zachte contactlenzen die dagelijks worden gedragen en verwijderd worden voor het slapen gaan. Ze kunnen NIET worden hergebruikt.  De daglens is gemaakt van polymeer kunststof materialen die ze zacht en flexibel maken . Deze lenzen zijn zeer zuurstofdoorlatend, wat betekent dat zuurstof kan doortrekken naar het hoornvlies voor een eenvoudige slijtage en een betere comfort.
Waarom worden ze zoveel gedragen?
Dagelijkse slijtende zachte contactlenzen is de voorkeur van de meeste mensen die contactlenzen dragen, omdat ze de meest comfortabele optie zijn voor het corrigeren van de visie . Deze lenzen zijn flexibel, wat het makkelijker maakt voor het oog te wennen aan het dragen ervan. Ze zijn ideaal voor mensen die actief zijn omdat er minder kans is dat ze zullen verschuiven in het oog.
Mensen die kiezen voor een langdurig gebruik van contactlenzen zoals week of maandlenzen hebben een hoger risico op ooginfecties door het lang inhebben van de lenzen in het oog; als gevolg daarvan hebben veel mensen de voorkeur voor daglenzen die iedere dag wordt verwijderd en niet gereinigd hoeven te worden.

Voordelen van daglenzen

Daglenzen zitten comfortabel en kunnen zelfs tijdens sportieve activiteiten worden gedragen. Daarnaast kiest men vaak voor daglenzen inplaats van maandlenzen omdat ze vaak de meest betaalbare optie zijn en er geen extra kosten bij komen voor lenzenvloeistof. Maar de belangrijkste reden is omdat ze daadwerkelijk het risico van ooginfecties verminderen.
Praat met uw oogarts om te bepalen of geschikt bent voor het dragen van daglenzen de beste oplossing voor uw levensstijl.

Zachte lenzen voor iedereen

Gezondheid & Welzijn

Advertisement