Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Oorsmeer verwijderen, hoe doe ik dat?

Oorsmeer verwijderen is van groot belang voor gezonde en schone oren. Als u last heeft van teveel oorsmeer, dan komt dat vaak door een beschadiging van de wand van uw gehoorgang. Dat heeft gevolgen, hierdoor worden de kliertjes die uw oorsmeer aanmaken namelijk extra geprikkeld. Hierdoor gaan ze nog meer aanmaken en de haartjes die uw oorsmeer uit het oor weg kunnen voeren, worden beschadigd.
Veel mensen krijgen last van beschadigingen en overtollig oorsmeer omdat zij de oren schoonmaken met haarschuifjes of wattenstaafjes. Dit moet u niet doen! U kunt ook last krijgen van deze beschadigingen als u eczeem in uw oren heeft of wanneer u oordopjes gebruikt. U merkt de hoeveelheid oorsmeer pas op wanneer het de gehoorgang volledig af gaat sluiten. Op het moment dat u in contact komt met water merkt u het meestal wel, de prop oorsmeer gaat dan opzwellen. U kunt dan klachten hebben zoals plotseling minder horen na het douchen of na het zwemmen.
oorsmeer-verwijderen

Is oorsmeer ernstig?

Een verstopt oor is erg vervelend, schoonmaken van de oren is dan ook van belang en u dient het overtollig oorsmeer te verwijderen. Teveel aan oorsmeer is onschuldig, maar het kan wel erg lastig zijn. Het kan namelijk ook leiden tot een irritatie van de gehoorgang. Hierdoor kunt u last krijgen van jeuk en pijn. Heel af en toe kan het leiden tot een ontsteking van de gehoorgang, dit wordt door de arts ook wel otitis externa genoemd.

Naar de arts met oorsmeer?

Sommige mensen hebben erg veel last van het teveel aan oorsmeer en zij zullen met deze klacht naar de huisarts gaan. Als u plots minder hoort en u kent de oorzaak niet, dan zal de arts in uw oren kijken en zal snel tot de conclusie komen dat er zich veel oorsmeer in uw oren bevindt. De oren kunnen altijd uit worden gespoten, maar u kunt er zelf ook wat aan doen via de externe links in dit artikel.Hierdoor kunt u zelf uw oorsmeer aanpakken en dan heeft u er snel geen last meer van!

Advertisement