Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Voedingssuplementen, nodig of niet?

Voedingssupplementen zijn er in de vorm van druppels, poeders of tabletten, de supplementen bevatten belangrijke vitamines, mineralen en andere stoffen waar het lichaam behoefte aan heeft. Er zijn ook voedingssupplementen in een capsule. Wat zijn voedingssupplementen precies? Voedingssupplementen vullen de dagelijkse voeding aan. Het is belangrijk om de juiste stoffen binnen te krijgen en als dit niet lukt kunt u voedingssupplementen innemen. Natuurlijk moet u naast de voedingssupplementen ook goed blijven eten om een gezond te blijven. Wilt u geen tekort aan voedingstoffen hebben, dan moet u naast gezond ook gevarieerd eten. Als u zich aan de schijf van 5 houdt heeft u nauwelijks een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, alleen kan het in sommige gevallen wel slim zijn om voedingssupplementen ernaast te nemen

Wat zijn vitamines?

Vitamines zijn de verbindingen in ons lichaam die zorgen voor de juiste functies en ontwikkelingen. De vitamines krijg t u door het voedsel in uw lichaam. Het kan zijn dat u een tekort hebt aan vitamines, dan is het slim om een voedingssupplement in te nemen. Doordat er meer vraag naar is, zijn er ook veel meer vitamines verkrijgbaar. Er zijn zelfs vitamines met smaakjes, als citroen of mint. Elk vitamine is weer goed voor een andere functie. Vitamine C neemt ijzer op in het lichaam en vitamine B12 zorgt onder andere voor de rode bloedcellen in het lichaam.

Mineralen

Het lichaam kan niet zelf mineralen aanmaken en heeft deze ook nodig door de voeding. Mineralen zorgen voor de juiste werking van de hormonen en enzymen. De mineralen moet u dus ook via voedingswaren in het lichaam krijgen. Als u hier een tekort aan hebt kunt u een voedingssupplement innemen. De mineralen kunt u in natuurlijke winkels en drogisterijen kopen. Om uzelf te beschermen tegen vrije radicalen kunt u gaan voor Antioxidanten supplementen.

De bioactieve stoffen

U heeft nu informatie gelezen over vitamines en mineralen, maar dan zijn er ook nog bioactieve stoffen. Bioactieve stoffen zorgen voor het in de stand houden van het lichaam. Antioxidanten en voedingsvezels vallen ook onder bioactieve stoffen. Antioxidanten zorgen ervoor dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Het is dus belangrijk dat u hier geen tekort aan hebt. Uit onderzoek is gebleken dat een juiste hoeveelheid aan voedingsvezels de kans op ziekten verminderd.
Bron: Perfect Health

Advertisement