Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Tips voor betere seks mét condoom

Een veel gehoorde smoes om geen condooms tijdens het vrijen te gebruiken is dat dit minder lekker zou zijn dan met condoom. Zeker wanneer je wisselende contacten hebt erg slecht voor je gezondheid, maar ook een keiharde fabel. In dit artikel geven we je de meeste voorkomende fouten die men maakt bij condoomgebruik en hoe het wel lekker kan met een condoom.

 

1. Condooms knappen of scheuren snel

In 99,99% van de gevallen komt dit door het niet goed omdoen van het condoom. Een condoom en dan met name de top van het condoom, moet strak en luchtdicht om de penis zitten. Een eenvoudige tip is om het condoom met de top tussen duim en wijsvinger te pakken en met de andere hand een halve slag te draaien voordat je ‘m omdoet. Er zit nu geen lucht in de top van het condoom en deze zal veel beter zitten.

 

2. Condooms zijn er niet in mijn maat

Onzin. Condooms zijn er in alle maten en soorten. Voor iedereen is er een condoom dat goed past. Mannen denken vaak dat ze een XL condoom nodig hebben, terwijl dit niet het geval is. Om meer gevoel te krijgen tijdens het vrijen is een kleiner condoom beter dan een groter condoom. Een condoom moet strak om de penis zitten en niet kunnen bewegen. Condooms die kunnen bewegen veroorzaken warmte en kunnen sneller knappen of scheuren.

 

3. Hét gaat veel stroever

Dat kan inderdaad. Maar hiervoor gebruik je gewoon een glijmiddel. Wanneer de penetratie met een condoom niet goed wil lukken, komt dit doordat de partner niet genoeg lichaamseigen glijmiddel kan aanmaken. Je kan dit eenvoudig verbeteren door het gebruik van glijmiddel. Daarbij zijn er vele soorten glijmiddelen, van smaakjes tot prestatiebevorderende.

 

4. Ik schaam me om condooms in de winkel te kopen

Gelukkig is er internet. Via websites kan je anoniem condooms en glijmiddelen kopen en worden deze ook anoniem aan je toegezonden met de post. Niemand weet dat jij condooms hebt gekocht en je hoeft je niet te schamen bij de caissière.

Advertisement