Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Oorzaken slechte adem

Wat veroorzaakt een slechte adem?

Veel mensen in Nederland leiden aan het hebben van een slechte adem, ook wel halitose genoemd. Het is een aandoening die voor veel schaamte zorgt en is een belemmering voor mensen in hun sociale leven als hun professionele leven. Het hebben van een slechte adem zorgt ervoor dat mensen zich terug trekken uit het sociale circuit, waardoor ze meer in een isolement terechtkomen. Het is een vervelend probleem, maar iets wat vaak gemakkelijk opgelost kan worden.

Oorzaken slechte adem

Wat zijn nu de oorzaken slechte adem? In 90% van de gevallen heeft het te maken met een slechte mondhygiëne. Door niet goed je gebit en mond schoon te houden, geef je bacteriën de kans om gassen voort te brengen die en slechte adem veroorzaken. Deze bacteriën nestelen zich tussen je tanden en op je tong door de kleine voedselresten die achterblijven na het eten of drinken. Door goed je tanden te poetsen, te flossen en door het gebruik van een tongschraper, kun je dit verminderen. Twee keer per jaar een tandarts te bezoeken zorgt er tevens voor dat deze bijvoorbeeld tandplak verwijderd en gaatjes voorkomt.

Witte tong een signaal van een slechte adem?

Bij veel mensen is het hebben van een witte tong een signaal dat ze een slechte adem hebben. Een witte tong geeft aan dat er een aanslag is op je tong. Deze aanslag bestaat uit afvalresten en is een uitstekende voedselbron voor bacteriën. Deze kunnen zich snel voort produceren waardoor ze meer gassen produceren die voor de slechte geur zorgt. Het gebruik van een tongschraper kan er voor zorgen dat je de tong schoon houdt waardoor bacteriën geen kans krijgen. Ook het minderen van het gebruik van koffie, alcohol en sigaretten helpen mee in je strijd tegen het hebben van een slechte adem.

Advertisement