Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Gokverslaving voorkomen

Gevaren van een gokverslaving

Een alcohol- en drugsverslaving zijn twee van de meeste bekende verslavingen. Een gokverslaving is minder bekend, maar kan net zo schadelijk zijn voor een persoon en zijn omgeving. Een gokverslaafde zal zijn verslaving proberen te verbergen, terwijl deze tegelijkertijd zich afsluit voor zijn omgeving en veel geld verliest. Nu de gokwereld zich steeds meer online actief bezighoudt, is de kans op een toename van gokverslaafden veel groter dan voorheen.

Wat is precies een gokverslaving?

Veel mensen wagen weleens een gokje. Sommige mensen doen mee aan de loterij of doen wel eens een spelletje poker. Merendeel van deze mensen zijn niet verslaafd aan gokken, omdat ze weten wat ze doen en niet spelen met geld wat ze niet kunnen missen. Iemand die verslaafd is aan gokken weet simpelweg niet meer wat hij of zij doet. Een gokverslaafde kenmerkt zich door constant bezig te zijn met gokken. Wanneer deze niet aan het gokken is, denkt hij of zij hier wel steeds aan. Een verslaafde besteedt grotendeels van zijn tijd aan het spelen waardoor zijn sociale leven en professionele leven er onder leidt.
Een verslaafde speelt vaak ook met geleend geld en weet niet wanneer deze moet ophouden met spelen wanneer deze geld verliest. Bepaalde spellen als gokkasten hebben een hoger risico om verslaafd aan te raken.

Wanneer speel je verstandig?

Er zijn genoeg manier om te gokken, zonder dat je verslaafd bent. Zet voor jezelf duidelijke grenzen als de hoeveelheid tijd dat je wilt spelen en de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven. Wees ook eerlijk naar je omgeving dat je speelt. Schaamte zorgt vaak voor isolement en verergert te situatie. Speel alleen wanneer je goed gehumeurd bent. Een slecht humeur zorgt ervoor dat je sneller geïrriteerd bent en meer onnodig risico neemt en dus meer geld verliest. Wil je spelen? Let dan altijd op een goede online casino bonus die verkrijgbaar zijn.

Advertisement