Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Witgebit

  1. Whitestrips

Whitestrips zijn doorzichtige strips met een dun laagje bleekgel. Deze strips plak je op jouw tanden en bevatten altijd de schadelijke stof peroxide.  Met deze whitestrips kan je proberen om vanaf je luie stoel witte tanden te krijgen.
Helaas blijkt het vaak weinig effectief door de summiere hoeveelheid gel die erop zit, daarnaast gaan de whitestrips zelden door tot de achterste tanden waardoor je dus een aantal gele tanden overhoudt.
De strips worden verkocht in een kuur van zeven of veertien dagen. Daarmee zijn gelijk de volgende problemen benoemd. De kuur is vaak te lang waardoor je al gauw een dag vergeet. Tel daarbij op dat mensen in de huidige maatschappij alles direct willen en je weet waarom whitestrips niet de beste oplossing zijn om direct witte tanden te krijgen.

  1. Bleeklamp & Bleekgel

Witte tanden krijgen met deze methode is nog steeds het meest effectief en kan zowel met peroxide als non-peroxidebleekgel worden uitgevoerd.  Door de mondspreider die je in krijgt komt het gehele gebit vrij te liggen waardoor de bleekgel op alle tanden kan worden aangebracht.
Er wordt dus geen tand overgeslagen. Door de krachtige bleeklamp in combinatie met de bleekgel heb je in een aantal uur witte tanden, Je boekt dus direct resultaat!

  1. Whitening Tandpasta

De whitening tandpasta is grotendeels gebakken lucht. Ze worden uitstekend verkocht door de verpakking en de geweldige reclames maar de hoeveelheid werkzame stoffen die in de tandpasta’s aanwezig zijn mogen geen naam hebben.
Na lang poetsen kunnen jouw tanden er misschien enkele tinten witter van worden. Maar echt witte tanden krijg je er niet door.

  1. Tandenbleekpen

In een tandenbleekpen zit bleekgel. Vaak bevat deze gel de schadelijke stof peroxide. Met de pen kan je de bleekgel op de tanden aanbrengen. Het grote nadeel van deze tandenbleekpennen is dat er geen enkele beschermlaag over de bleekgel heen zit.
Op die manier veeg je deze onvermijdelijk weg met je lippen of je slikt het in. Zodoende krijgt de gel niet de tijd om in de tanden te trekken en is het effect dus minimaal. Witte tanden zijn hierbij dus alles behalve een zekerheid.
4. Houtskool
Op YouTube komen vloggers wel vaker met bizarre beautytips op de proppen, die niet altijd even gezond zijn. Voor de nieuwste hype poetsen YouTubers hun tanden met houtskool ,ook wel charcoal genoemd, om witte tanden te krijgen.
Veel jongeren volgen het voorbeeld van de vloggers, maar dat is geen goed idee.
Gevaarlijk
Houtskool werd vroeger gebruikt om mensen te behandelen die een vergiftiging hadden opgelopen, een drugsoverdosis hadden genomen of kampten met maagproblemen.
Maar op YouTube gebruiken jongeren het nu om hun witte tanden te krijgen. Met geactiveerde houtskool in poedervorm smeren ze hun tanden in voor mooie witte tanden.
Enkele minuten poetsen met een klein beetje houtskool en wat water, meer zou niet nodig zijn om witte tanden te krijgen.Volgens sommigen zou de houtskool verkleuring, veroorzaakt door koffie, wijn, tandplak verwijderen en je tanden hun natuurlijke tint teruggeven.
Tandglazuur
Houtskool kan misschien wel wat oppervlakkige vlekken verwijderen, maar de poeder kan ook het tandglazuur aantasten. Op termijn kan houtskool voor tanderosie zorgen en problemen met het tandvlees
Vroeger, toen er nog geen tandpasta bestond, werd houtskool gebruikt in combinatie met honing. Die mengeling zorgde echter heel snel voor rotte tanden. Blijf dus bij de professionele tandpasta’s en bleekmiddelen. En luister naar je tandarts. Houtskool kan een klein beetje winst opleveren maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Echte witte tanden kan en moet je er niet van verwachten.
 
Conclusie
Een bleeklamp in combinatie met bleekgel en de mondspreider is nog altijd de beste oplossing om witte tanden te krijgen. Bij deze methode worden er geen tanden overgeslagen en je behaald direct resultaat, dat is wat de meeste mensen willen. De kracht van de bleeklamp zorgt ervoor dat je ook non-peroxidebleekgel kan gebruiken. Juist omdat die lamp ontbreekt moeten de andere middelen wel gebruik maken van peroxide.
 

Advertisement