Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Noten eten, Lekker en gezond!

Noten kennen we allemaal in veel soorten en maten. Ze zijn erg lekker als snack maar tevens ook heel erg gezond. Daarnaast kun je noten in veel gerechten verwerken waardoor je heerlijk kunt genieten van dit heerlijke lekkernij. Wat zijn nu gezonde noten, en wat zit er in de vele soorten noten? Wij leggen het even graag voor je uit.

Waarom zijn noten gezond?

Noten bevatten een grote hoeveelheid onverzadigde vetten. De noten bevatten tussen de 80 en 90% onverzadigde vetten, waar door ze cholesterolverlagend werken. Ook zitten in noten een tal van mineralen die goed voor je zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld; zink, kalium, calcium, ijzer, koper en magnesium. Verder bevatten noten een bepaald vetzuur dat je lichaam nodig heeft. Dit vetzuur word niet aangemaakt in je lichaam en is bij het eten van noten dus een welkome toevoeging. Wil je noten eten als toevoeging voor je lichaam, dan het liefst ongezouten. Dit omdat de noten dan in de juiste proporties worden opgenomen door je lichaam. Noten is goed voor o.a. Je hersenen, Bloedvorming, maar ook voor je zenuwstelsel.
We kunnen dus wel concluderen dat noten eten niet alleen lekker is maar ook heel gezond.

Biologische noten, als je betrokken bent bij mens, dier en natuur.

Door biologische noten te eten hou ook jij rekening met je leefomgeving. De noten zijn immers niet bespoten en ze worden gekweekt in gezonde grond. Er word dus geen gebruik gemaakt van kunstmest of andere milieu bedreigende bestrijdingsmiddelen. Deze kunnen bedriegend zijn voor de natuur maar ook voor je medemensen en de dieren. Eet biologische noten en je helpt jezelf, en ook de mooie wereld om je heen.

Welke noten zijn gezond en welke niet?

Een goede vraag waar we maar 1 antwoord op hebben. Vrijwel alle noten zijn gezond. Kies de noot die jij lekker vind. In elke nootsoort zit wel iets wat goed voor je is.

Cashewnoten

bevatten bijvoorbeeld enorm veel koolhydraten. Eet je liever pinda´s? Dan kun je het beste kiezen voor de

ongezouten pinda.

Deze bevat veel vitamines waaronder Vitamine B1, B2, B6 en B11. Lekker en gezond dus.

Walnoten

zijn ook erg gezond. De walnoot bevat 2 keer meer antioxidanten dan andere noten. Daarmee zorgt de walnoot er voor dat deze mee helpt je aderen te voeden met de stoffen die de ader nodig heeft om gezond te blijven. Ja… noten zijn dus wel degelijk goed voor je gezondheid.

Hoe kan ik mijn noten het beste bewaren?

Noten kun je het beste bewaren op een koele plaats. Dit kan in de koelkast, maar hoeft niet. Een andere koele plek is prima om je noten te bewaren. Bewaar noten goed afgesloten en droog.

Advertisement