Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Naar de dokter: impotentie

Impotentie

Impotentie is eigenlijk een ander woord voor een erectiestoornis. Impotentie hoeft niet voor altijd te duren en het komt vaak voor dat het slechts tijdelijk is. Toch heeft het altijd zijn redenen. Het is natuurlijk wel zo fijn als het mogelijk is om deze redenen te achterhalen, want soms zijn ze niet zo voor de hand liggend als altijd maar gedacht wordt. Gelukkig hebben impotentie en onvruchtbaar zijn niets met elkaar te maken. Ook heeft impotentie helemaal niets te maken met de zin in seks, want deze is bijna altijd wel aanwezig. Er zijn in dat geval dus andere factoren die bijdragen aan de erectiestoornis.

Naar de dokter

In principe hoef je er niet direct mee naar de dokter te gaan als je vindt dat dit niet echt nodig is. Het kan best eens gebeuren dat de penis niet in erectie komt, maar zodra het erg vaak voorkomt, is het wel verstandig om eens een bezoekje te brengen aan de huisarts. Van tevoren kan je al bedenken waar het eventueel aan zou kunnen liggen. Denk daarbij aan een stressvolle periode. Een periode waarin je veel bent aangekomen of waarin je meer alcohol bent gaan drinken. Ook roken kan de boosdoener zijn van de erectieproblemen.
Erectieproblemen zijn bijna altijd te verhelpen. Ten eerste kan je er zelf al voor kiezen om gezonder te gaan leven. Dit hoeft niet extreem, maar blijkbaar kan jouw lichaam de ongezonde levensstijl niet meer aan en dit moet veranderen. Drink eens wat minder en ga eens een stuk wandelen. Je zal al snel verbetering merken en de erectieproblemen kunnen op deze manier al heel snel opgelost zijn.
Dan heb je ook nog bijvoorbeeld grote onzekerheid van een man omdat hij moet presteren in bed. Dit kan zelfs overgaan in faalangst. Een psycholoog kan je hierbij erg goed helpen om de erectieproblemen aan te pakken. Een erectiestoornis is dus goed te verhelpen met de juiste hulp!

Advertisement