Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Mindfulness: Wat is het precies?

Mindfulness is een begrip dat steeds meer aandacht en bekendheid krijgt. Dit met name omdat de groei in werkstress en negativiteit in het dagelijks leven of op de werkvloer groeit. Mindfulness wordt als training toegepast en je leert onder andere om te accepteren, in het nu leven, niet te oordelen en omgaan met anderen te verbeteren. Mensen die veel onrust hebben, snel geïrriteerd raken, boos zijn, verdrietig zijn of snel gefrustreerd, kunnen er baat bij hebben om een mindfulness training te volgen. Vind de rust weer terug in jouw leven met een Mindfulness cursus.

De grootste resultaten van mindfulness

Het resultaat uit een Mindfulness training of coaching kan onder andere het volgende zijn:

  • Vermindering van stress in allerlei vormen en beter om kunnen gaan met stress;
  • Het verbeteren van concentratie en prestatie;
  • Leren beter te kunnen ontspannen en rust vinden;
  • Af van negatieve gedachtes en daarentegen positiever tegen het leven aan kijken;
  • Psychologische klachten nemen af;
  • Depressie wordt aanzienlijk verminderd.

Met een mindfulness training is het erg belangrijk om vaak en de juiste oefeningen te doen. Mindfulness maakt je bewust voor de werkelijkheid en geeft jou de aandacht om helder na te kunnen denken. Door middel van meditatie leer je positief te zijn doormiddel van zit meditaties, loopmeditaties, yoga en bodyscan. Naast oefeningen zijn er nog meerdere mindfulness opdrachten die gemakkelijk toe te passen zijn door iedereen.
Mindfulness is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar meer balans, rust, zelfontwikkeling, bewustwording en meer kunnen genieten van het leven. Boven alles leer je om bewuste keuzes te maken in het leven . De bewustwording wordt namelijk enorm verbeterd.

Mindfulness in Enschede

Wilt u graag een mindfulness training of cursus volgen in Enschede? Dat is uiteraard mogelijk. Je kan voor een training terecht bij Psychologenpraktijk DOPPA zorg in Enschede. Mindfulness training in Enschede, Hengelo, Almelo, of Oldenzaal is allen te volgende bij DOPPA zorg.
 

Advertisement