Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Mediation: Zoek samen naar een passende oplossing!

mediation
Een mediator is een professionele bemiddelaar die uw partner en u kan helpen bij het oplossen
van juridische problemen. Tijdens dit proces zoekt een onafhankelijke scheidingsbemiddelaar altijd naar de best passende oplossing voor beide partijen. Een mediator zorgt ervoor dat beide partijen gehoord worden zodat ze op een zakelijke manier in gesprek kunnen gaan.

Belangrijke voordelen van mediation

– Duidelijke afspraken en overleg
Bij mediation kunt u samen met uw ex-partner overleggen over de beste oplossing. Bij een gerechtelijke procedure legt u de beslissing in handen van een rechter.
– Lagere kosten
De kosten voor mediation zijn vaak een stuk lager dan de kosten van een gerechtelijke procedure. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat als de mediation niet succesvol wordt beëindigd er alsnog een gerechtelijke procedure moet worden uitgevoerd.
– Een informeel proces
Het proces verloopt informeel. Er is bij mediation vaak sprake van een of meerdere gesprekken. Bij een gerechtelijke procedure zijn de contactmomenten een stuk formeler.
– Relatie tussen beide partijen.
De kans dat uw partner en u na het mediationproces nog door een deur kunnen is groter dan bij een gerechtelijke procedure. Om deze reden is mediation erg interessant als u kinderen heeft.
– Snel scheiden
Iedere scheiding is anders en daarom is het lastig om te zeggen hoeveel maanden een scheiding duurt. Bij mediation zijn er gemiddeld 4 a 5 gesprekken nodig en duurt het over het algemeen niet langer dan 4 maanden.
Wil je meer weten over mediation? Of ben je op zoek naar een mediatior in Brabant? Neem dan vrijblijvend contact op met Roche Scheidingsdeskundigen.

Mediation binnen Nederland

Actueel

Advertisement