Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Hoe breed heb jij 'm hangen?

Er gaat geen feestje voorbij of de piemel- en poepgrappen of insinuaties passeren de revue. Als het gaat over de piemelgrappen dan mag men graag laten merken dat de zijne een enorme grote heeft, of dan toch in ieder geval een paar centimetertjes langer dan de werkelijkheid.

 

Dat de grote van het geslachtsdeel echt een mannending is weet iedereen. Hollywood stopt niet voor niets een paar extra sokken in de onderbroek van de mannelijke hoofdrolspeler tijdens de bedscene. Dat de meeste vrouwen liever een wat korter dan langer mannelijk geslachtsdeel hebben is al wat minder bekend.

 

Wat helemaal nooit de revue passeert op de feestjes is de dikte van het mannelijk geslachtsdeel. De lengte is wat mannen zich mannelijk laat voelen, terwijl juist de breedte het meest belangrijke is tijdens de daad. Een dikkere penis zorgt voor meer wrijving in de vagina dan een dunne penis. Dit kan plezierige en onplezierige gevolgen hebben.

 

Een gemiddelde penis heeft een omtrek van zo’n 12cm, dat komt neer op een breedte van circa 4,5cm (tijdens een erectie). Dat geen piemel hetzelfde is en bijvoorbeeld standaard condooms met een standaard breedte voor veel mensen niet leidt tot betere seks hebben o.a. sommige condoomfabrikanten goed begrepen. Zo heeft het condoommerk MySize bijvoorbeeld 7 verschillende soorten condooms welke niet zijn gemaakt op lengte, maar juist op breedte.

 

Een goed passend condoom met de juiste breedte zorgt voor betere en aangenamere seks, net als het gebruik van glijmiddel wanneer je penis dikker dan gemiddeld is. Een goed passend condoom zorgt voor minder wrijving en daardoor ook op een veel kleinere kans tot het “knappen” van een condoom.

 

Wanneer tijdens het volgende feestje dus weer de schuine moppen, grappen en insinuaties ten gehore komen kan jij dus nu uitleggen wat echt belangrijk is. En kan je in plaats van te vragen naar de bekende weg over de grote, vragen: “Hoe breed heb jij ‘m hangen?”.

Advertisement