Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Een bijzondere datingsite

Vertel, wat maakt een datingsite bijzonder?

Een datingsite is meestal gericht op iedereen. Datinsites probereren zoveel mogelijk zieltjes te winnen en willen daarom geen leden weren. Echter is er tegenwoordig wel een hele bijzondere sites (DatePositief). Een website die hiv dating mogelijk maakt voor hiv positieven.

Waarom het initiatief?

Voor normale mensen is het geen probleem om een relatie te zoeken bij de sport vereniging, kroeg of op een andere locatie. Voor mensen met HIV ligt dat toch net even iets gevoeliger. Voor hen is het een stuk lastiger om een relatie te krijgen met iemand zonder hiv, het kan erg complex zijn.
Vele potentiële partners schrikken en weten niet hoe ze er mee om moeten gaan. Dat heeft mede te maken met het feit dat onbekend, onbemind maakt.
Nu de website online is kunnen mensen met HIV elkaar eenvoudig vinden. Voor hun een hele geruststelling want alle leden op de website hebben HIV. Zij hoeven dus niet iedere keer uitleg te geven maar begrijpen elkaar direct.
Het platform hoopt op deze manier het contact tussen hiv positieven te vergemakkelijken.

Over de doelgroep

In Nederland zijn naar schatting zo’n 25.000 mensen met HIV.
DatePositief richt zich specifiek op deze doelgroep en is daarmee anders dan een “normale datingsite“.
Vroeger was HIV een dodelijke ziekte maar tegenwoordige zijn er goede medicijnen op de markt om het proces te vertragen.

Wat kan er op het platform?

Het platform biedt de mogelijkheid voor leden om te zoeken op basis van provincie of plaats. Daarnaast kunnen de leden zoeken op geslacht en is het via de website mogelijk om te chatten of persoonlijke berichten te sturen.
Kortom een nieuwe datingsite in wel een hele bijzonder niche markt.

De liefde online vinden op een datingsite

Gezondheid & Welzijn

Starten met daten

Actueel

Advertisement