Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Een glutenvrij feestje!

Geef jij een feestje en nodig je iemand uit waarvan je weet dat hij of zij glutenvrij moet eten? Dan zet je uiteraard een aantal hapjes op tafel waar geen gluten inzetten. Weet je nou zelf niet zo goed wat je dan wel of niet kan voorschotelen? Geen paniek, want hier voor jou als gastvrouw of heer een heerlijk glutenvrij hapje waar je mee aan de slag kan.

Een zoet glutenvrij hapje

Een satéprikker met een tomaatje, mozzarella bolletje en een basilicumblaadje is natuurlijk heel makkelijk te maken, voor als je het simpel wilt houden. Ben je nou een echte keukenprinses of prins en wil je culinaire hapjes maken? Dan ben je wel even wat langer bezig in de keuken. Wat dacht je van je eigen mini cheesecakes? Deze mini cakejes zijn in 30 minuten klaar om in de oven te gaan en ja, glutenvrij!

Wat heb je allemaal nodig?

  • 100 gr Schär butterkeks
  • 4 eetlepels boter
  • 300 g roomkaas
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een klein snufje zout
  • 200 ml Crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 maïzena

Bereiding van de cakejes

De bereiding van de mini cheesecakjes is vrij simpel. Allereerst moet je de oven voorverwarmen op 140 graden, zodat hij mooi op temperatuur komt. Wat je dan doet is de Schär butterkeks helemaal verkruimelen en mengen met de boter. Uiteraard zijn andere koekjes ook mogelijk. Het is maar net waar je van houdt. Let wel op het glutenvrij logo op de verpakking. Je bedekt de bodem van de cupcake vormpjes hiermee, zodat ze vervolgens voor 5 minuten de oven in gaan. Voor het beslag meng je de roomkaas samen met de twee verschillende soorten suiker en voeg je hier nog een beetje zout aan toe. Echt maar een klein snufje, want je wil niet dat de cakejes naar zout smaken. Daarna doe je de twee eieren erbij en als laatst de crème fraîche en maïzena. Zorg ervoor dat je een mooi romig beslag krijgt. Vul de vormpjes en zet ze daarna in de over voor 25 minuten. Je mini cheesecakes zijn klaar en geheel glutenvrij. Smullen maar!

Meer glutenvrije hapjes?

Ook al zit je vast aan een glutenvrij dieet, er zijn ontzettend veel lekkere gerechten en hapjes te maken zonder gluten. Of je nu graag zoete of zoute hapjes wilt maken op het internet zijn talloze recepten te vinden.

Advertisement