Connect with us

Financieel

Sparen voor een goed doel?

Is sparen nog wel zo’n goed idee?
Tegenwoordig rijst de vraag bij velen. Hoe haal ik het meeste uit mijn geld? Dat is een hele belangrijke vraag het antwoord ligt ook niet zo even voor het oprapen. Wat vooral opvalt de laatste jaren is dat het sparen op een spaarrekening erg teleurstellend is. De rente is nu zover gezakt dat het eigenlijk al niet meer de moeite waard is. veel mensen kopen een huis en investeren daarin en vervolgens verhuren ze het. dat kan bijvoorbeeld middels het opbreken van de kamers en er verschillende appartementen van maken. Handig? zeker, zo zit je eigenlijk in het vastgoed. Dat moet je willen want het woord vast zegt het al. Wat ook veel gebeurd dat de eigenaren naar het buitenland gaan en dan lekker in het zonnetje zitten terwijl elke maand de betalingen binnen druppelen.
De beurzen
Wie de beurs opgaat loopt natuurlijk het bekende risico, is dat echter niet bekend begin er niet aan. Kiest u voor een korte termijn belegging hou alles dan goed in de gaten want wil je verkopen dan moet je snel uit kunnen. Er zijn veel opkomende landen en maar ook een hele hoop verliezende landen, Amerika en China zijn zulke voorbeelden, dan kan je wel raden wie wat is. De beurzen daar zijn veel in opspraak, wellicht heeft u wel eens een beursganger gezien met de handen in het haar of verongelijkte gezichten. Ongelovelijk in hoeverre je daarin kan opgaan, maar de ernst van de zaak is dan ook wel heel duidelijk  Amerika hangt aan een zijde draadje zou je kunnen zeggen en China verzwaard zich met kilo’s goud om meer draagkracht te crieeren.
Een keuze maken
Hier komt het moeilijkste gedeelte wat ga je doen met je geld als je al wat hebt?
In de eerste plaats zoek een goede bank uit waar je het neer kan zetten wil je nog niets verder beslissen. Deze bank zal waarschijnlijk in het buitenland zijn en het is niet voor niets dat veel landen voor Zwitserland kiezen zij behoud nog steeds immuniteit voor de meest voorkomende economische crisis
 

Hoe spaar je, ongeacht je inkomen? Met deze tips!

Financieel

Advertisement