Connect with us

Financieel

Alles in 1 vergelijken

Vaak wordt er gesproken over het vergelijken van de vaste lasten, bijvoorbeeld als er bespaard moet worden in het huishouden of wanneer er echt bespaard moet worden door bijvoorbeeld schulden. Pas op die momenten wordt er gekeken naar de vaste lasten zoals energie en alles in 1 pakketten, onterecht! Waarom pas als het écht moet als je nu ook al tot wel 200 euro per jaar kunt besparen? In veel gevallen betaal je onnodig teveel voor je internetabonnement terwijl je niet eens de voordelen van het duurdere abonnement kunt gebruiken.
Bij een -dsl abonnement is de internetsnelheid namelijk afhankelijk van het feit hoe ver je van de wijkcentrale afwoont. Hoe verder je er vandaan woont, hoe langzamer je internet zal zijn. Zo kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld een 40 mbps internetabonnement afgesloten hebt, terwijl je maar +/- 10 mbps kan halen door de locatie van jouw woning. In dit geval kan je veel beter een 20 mbps abonnement nemen die een stuk goedkoper is dan het 40mbps abonnement. De internetsnelheid blijft hetzelfde en de maandelijkse kosten gaan wel omlaag. Veel internetaanbieders adverteren met de maximumsnelheid, terwijl dit in veel gevallen geen realistische snelheden laat zien. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de verwachte snelheid. Bij een verbinding via de kabel treedt er geen snelheidsverlies op.
Internetabonnementen worden steeds vaker afgesloten in combinatie met televisie (en in mindere mate ook telefonie). Internet bellen tv is populairder dan ooit en steeds vaker komt er ook een combinatie met mobiele telefonie waardoor er nog meer korting gegeven kan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval met KPN Compleet en zal ook met de vandaag bekendgemaakte joint venture van Ziggo en Vodafone gebeuren. Internet bellen tv vergelijken kan bijvoorbeeld op Overstappen.nl: onafhankelijk, gratis en direct aan te vragen. Ook staat hier de te verwachten snelheid bij -dsl verbindingen zodat je weet waar je aan toe bent. De vergelijking wordt gemaakt gebaseerd op postcode en huisnummer. Met verschillende filters kun je aangeven wat je wensen zijn voor het abonnement en of je bijvoorbeeld een alles in 1 pakket wilt of alleen internet.
ps. hoe voeg ik een afbeelding toe aan het artikel?

Advertisement