Connect with us

Financieel

Bitcoin kopen? Hoe doe ik dat?

bitcoin

Bitcoin kopen, waar kan je terecht?


Bitcoin kopen is in de afgelopen jaren steeds meer in trek gekomen. Waar bij de introductie ervan slechts een kleine groep mensen wist waar het om draaide, is tegenwoordig eigenlijk iedereen wel bekend met de cryptomunt. Doordat de waarde ervan ook hard is gestegen, is het investeren erin ook steeds aantrekkelijker geworden. Dat maakt informatie over hoe de munt te kopen is dus ook zo waardevol. Dit gaat immers niet via allerlei gebruikelijke wegen. Meer informatie hierover kan daarom heel goed helpen bij het zetten van de eerste stappen op de markt voor digitale valuta.

De juiste plek

Om bitcoin kopen mogelijk te maken is het allereerst belangrijk om te weten waar de cryptomunt wordt aangeboden. Dit gebeurt namelijk niet bij een bank of een fysiek wisselkantoor. Het is immers juist de bedoeling bij deze cryptovaluta dat derde partijen zoals banken erbuiten blijven. Om die reden moet er dus op internet bij een broker of een exchange worden aangeklopt. Daar zijn de digitale munten in verschillende vormen te krijgen. Vaak zijn ze gewoon aan te schaffen met behulp van fysiek geld zoals euro’s. De koers kan je daardoor het best zien als een soort wisselkoers van de ene munt voor de andere.

Het afrekenen

Bitcoin kopen kan heel gemakkelijk door af te rekenen via bijvoorbeeld iDeal. Dit is vaak de meest gemakkelijke methode om dit voor elkaar te krijgen. Dat neemt echter niet weg dat het ook goed mogelijk is om via allerlei andere onlinemethodes een betaling te verzorgen. Wel moet er altijd digitaal worden afgerekend. Dit is immers één van de belangrijkste kenmerken van de cryptomunten. Ze worden digitaal versleuteld en met behulp van blockchaintechnologie ingezet voor transacties. Dat neemt niet weg dat de gemakkelijke manieren van digitaal bankieren gewoon gemakkelijk te gebruiken zijn om dit te verzorgen.

Waarom kopen?

Waarom is bitcoin kopen eigenlijk een goed idee? Daarvoor zijn meerdere redenen aan te wijzen. In de eerste plaats is het vooral een goede investering, wanneer dit op de juiste manier wordt aangepakt. De digitale munt stijgt en daalt voortdurend in waarde. Door deze volatiele koers is het vaak mogelijk om laag in te stappen en dan al snel weer hoog te verkopen. Daarmee kan dus heel gemakkelijk een goede slag worden geslagen. Voor veel mensen is dit dan ook de belangrijkste reden om in bitcoin te stappen. Al zijn er daarnaast natuurlijk wel nog enkele andere redenen aan te voeren.

Als betaalmiddel

Natuurlijk bestaat er ook nog altijd een goede mogelijkheid dat de cryptomunt op korte termijn een wettig betaalmiddel gaat worden dat overal gebruikt gaat worden. In dat geval is juist nu bitcoin kopen dus een slimme zet te noemen. Op die manier is er immers alvast een vermogen opgebouwd en kan daarmee direct aan de slag worden gegaan met transacties wanneer dit nodig zou zijn. Ook dit is een reden waarom veel mensen willen investeren in de valuta. Immers is het zo dat de ontwikkelaars van de cryptomunt dit ooit in gedachte hadden toen ze eraan begonnen jaren geleden.

Cryptocurrency en de toekomst van digitale valuta

Financieel

Bitcoin als betaalmiddel

Financieel

Advertisement