Connect with us

Elektronica

3D-printer technologie en het veranderden van de huidige economie

Voor velen is het een raar gegeven, de 3D-printer technologie gaat de huidige economie veranderen. Hoe gaat dit in hemelsnaam gebeuren? Momenteel kunnen consumenten alleen maar speelgoed en simpele producten printen. Hoe kan dit apparaat de markt gaan veranderen en veroveren? In dit artikel geven we, met behulp van de 3D-Printer Gids, een aantal interessante ingevingen over de toekomst van deze sector.

3D-printer in huis bij iedere consument

Net als de revolutie met de reguliere printer, zal de 3D-printer ook bij iedere consument in huis komen. De printer kan gebruikt worden voor honderden opties. Zo kunnen er bijvoorbeeld onderdelen worden geprint van bepaalde producten. Grote bedrijven stellen deze 3D-modellen nu al beschikbaar. Zodra een product kapot is of een onderdeel kwijt is, kan deze direct worden geprint. Dit betekent dat u niet meer hoeft te wachten op de aanvraag en het leveren van een onderdeel. Daarnaast is het voor zowel consument en bedrijf voordeliger om het op deze manier af te handelen.
Bedrijven zullen afstand doen van massaproductie en de 3D-printer ook gaan inzetten om te produceren. Dit betekent meer maatwerk en geoptimaliseerde producten voor specifieke doelgroepen. Vooral het MKB zal deze strategie gaan toepassen op de korte termijn. Het zal langer duren voordat multinationals over kunnen gaan op deze productiemethode.

Lekker eten met innovatieve maaltijden

De 3D-printer doet ook zijn intrede in de culinaire sector. In menig futuristisch restaurant is de printer tegenwoordig te vinden. Er worden speciale vormen en ingredi├źnten gebruikt om innovatieve maaltijden op tafel te zetten. Het resultaat? Fascinerende maaltijden die door iedere top chef worden geprezen.
Het mooie van deze technologie? Voor een paar honderd euro heeft u dezelfde printer in huis. Dit betekent dus dat u gemakkelijker maaltijden kan maken en printer, met een innovatief randje. De online database bestaat uit een hoop maaltijden, waardoor u iedere dag iets anders kunt eten. Deze sector is nog in volle bloei, in de toekomst zijn er dus duizenden maaltijden te printen. Smakelijk eten!

Advertisement