Connect with us

Computer & Internet

Scannen met je smartphone

Een scanner is anno 2014 helemaal niet meer nodig. Ben je in het bezit van een smartphone of tablet, wat hoogst waarschijnlijk wel het geval is, kun je deze nu ook gebruiken als scanner. We gaan bijna vergeten dat we met een smartphone ook kunnen bellen!

Geen speciale app nodig

Veel mensen hebben op een computerkamertje of in een kast een scanner staan voor die drie keer per jaar dat er eens iets gescand moet worden. Zonde dat er voor die paar keer per jaar zo’n groot ding in de kast of op het bureau moet staan. Dat hoeft nu dus niet meer, omdat je smartphone of tablet dit doel ook perfect kan dienen. Een speciale app is niet eens noodzakelijk als je geen poespas wil. Het is heel eenvoudig: je hoeft alleen het in te scannen document plat op tafel of een ander vlak oppervlakte te leggen en met je smartphone of tablet recht erboven een foto ervan maken. Na het maken van de foto krijg je gelijk de mogelijkheid om het ingescande document naar jezelf of een ander e-mailadres. Je kunt er naar wens een pdf-bestand van maken.

Emailitin-mailadres

Het is ook mogelijk om het ingescande document naar Google Drive, je Dropbox of naar OneDrive te verzenden. Het is niet nodig om hiervoor een speciale app te downloaden. Je moet je wel even aanmelden bij www.e-mailitin.com via je OneDrive-, Dropbox- of Drive-account. Hierna zal je voorzien worden van een emailitin-mailadres die je moet bewaren in je smartphone en waarnaar je je scandocumenten kunt sturen.

Clouddiensten

Komt het vaker voor dan een paar keer per jaar dat je documenten scant, dan is het wellicht beter om wel een speciale app hiervoor aan te schaffen. Denk hierbij aan DocScan die je kunt gebruiken voor Android en iOS. De app is gekoppeld aan clouddiensten waarin je je documenten kan opslaan en er op elk gewenst moment bij kunt komen. Het is een heel handig document management systeem die je helpt organiseren en structureren.

Sluit nu eenvoudig een Smartphone verzekeringen af.

Elektronica

Sony Xperia Z1 Compact: Klein, fijn en snel

Elektronica

Advertisement