Connect with us

Computer & Internet

Twitch; het grootste streamingsplatform van onze tijd

Als je tegenwoordig bekende influencers volgt, is er een grote kans dat zij ook weleens een livestream doen. Zo kunnen social media platforms zoals Instragram ook livestreamen door middel van Instragram Live. Alleen is er een platform op het internet dat bestaat uit allemaal mensen die al hun videos live maken. Twitch is in de afgelopen jaren flink gegroeid, maar wat is er eigenlijk allemaal te vinden op deze site?

Categorieën

Twitch is een enorm groot platform, met duizenden tot wel miljoenen kijkers per dag. Deze kijkers zijn allemaal verdeeld over verschillende categorieën, waar verschillende streamers verschillende dingen livestreamen naar hun publiek. Zo zijn er categorieën zoals “Lekker Praten”, waar de streamers gewoon gezellig met hun publiek praten, vertellen over hun dag en waar er vooral de focus ligt op de interacties tussen de streamers en hun kijkers. Zometeen meer daarover.

Andere categorieën zijn heel ruim verdeeld. Zo zijn er voor de meeste games aparte categorieën, zodat mensen die op zoek zijn naar video’s van hun favoriete spellen makkelijk kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Ook zijn IRL-streams tegenwoordig erg populair. Dit zijn streams waarin de streamer zijn publiek meeneemt in zijn/haar dagelijks leven, of bijvoorbeeld naar een restaurant of andere openbare gelegenheid gaan.

Interacties

Zoals al eerder genoemd, is het voor de kijkers mogelijk om echt met de streamer te communiceren en dingen te doen. Het voornaamste voorbeeld hier van is de chat-functie. Hier kunnen alle kijkers samen, tegelijk, in praten. De streamer kan dan lezen wat zij zeggen en zelf reageren. Dit creëert meteen een band tussen de streamers en zijn publiek, hechter dan op websites zoals YouTube. Andere opties om met de streamer te communiceren zijn donaties. Hierbij doneert een van de kijkers een bedrag naar de streamer en kunnen zij een bericht meesturen. Dit bericht wordt dan voorgelezen tijdens de stream. Deze berichten leveren vaak ook een uitgebreider antwoord op, omdat je deze berichten niet snel over het hoofd ziet.

Het verdienmodel van streamers

Mensen kunnen dus geld doneren aan hun favoriete streamers om berichten te sturen, maar dat is niet de enige manier waarop streamers op Twitch hun geld kunnen verdienen. Twitch laat mensen ook abonneren op streamers. Hierbij betaald de kijker maandelijks een bedrag aan de streamer. Populaire streamers kunnen vaak leven van het inkomen dat zij verdienen aan hun abonnees. Donaties en abonnees zijn de inkomsten voor de streamer, in die gevallen. Zij kunnen vol focussen op meer streamen, wat voor het publiek meer redenen geeft om geabonneerd te blijven; een fijne situatie voor iedereen.

Sommige streamers wonen misschien wel aan de andere kant van de wereld en gaan dus live als het hier al laat is. Het is dan wel belangrijk om goed op jezelf te letten, dat je voldoende slaap krijgt. Lees hier verder hoe je slaapproblemen kan voorkomen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement