Connect with us

Computer & Internet

Printer onderhoud

printer

Een onderneming kan eigenlijk niet zonder een printer. Deze wordt namelijk iedere dag gebruikt en er zijn tal van verschillende situaties waarin een printer hard nodig is. Meestal heb je ook een grote en goed werkende printer nodig op een kantoor aangezien dat voor veel zakelijke printopdrachten nu eenmaal nodig is. Maar wist je ook dat printer regelmatig onderhoud nodig heeft? Als je tenminste wil dat deze lang mee gaat en er niet voortijdig mee stopt.

Waarom is printer onderhoud nodig?

 Maar is printer onderhoud dan eigenlijk wel nodig? Het antwoord is ja. Net zoals eigenlijk alle apparaten, dient een printer regelmatig te worden onderhouden. Het ideaalplaatje daarbij is eigenlijk dat het printer onderhoud eens per jaar plaats vindt. Wanneer je jezelf hieraan houdt, voorkom je bijvoorbeeld storingen in de printer of onverwachte reparaties die wellicht veel geld kunnen kosten. Dankzij het onderhoud van de printer gaat deze dus niet alleen langer mee maar zorg je er ook voor dat er niet zo snel iets onverwachts gebeurt.

Wat houdt printer onderhoud in?

En wat houdt het onderhoud van de printer nu eigenlijk precies in? Wanneer je dit jaarlijks laat doen, zal de volledige printer worden nagekeken. Zo wordt bijvoorbeeld de papierbaan goed gecontroleerd en gereinigd en worden er tonerresten verwijderd. De verschillende onderdelen van de printer worden goed gecontroleerd. Voor het jaarlijks onderhoud van de printer betaal je overigens een vaste prijs. Je kunt dit natuurlijk iedere keer opnieuw los bestellen, maar het is ook mogelijk om een service-abonnement af te sluiten. In dat geval betaal je ieder jaar een vast bedrag. In ruil daarvoor krijg je niet alleen jaarlijks onderhoud aan de printer(s) op kantoor maar komt men ook langs wanneer de printer het desondanks toch begeeft of wanneer er sprake is van een storing.

Advertisement