Connect with us

Computer & Internet

Sap Hana

SAP HANA verschaft de mogelijkheid om grote programma’s te analyseren. Organisatie maken hiervan dankbaar gebruik. De volume gegevens zijn van belang vanaf het moment dat ze beschikbaar worden en de informatie zich verder zal ontwikkelen en zal uitbreiden. SAP HANA combineert dataverwerking en applicatieplatform mogelijkheden in het geheugen. Analytische gegevens die afkomstig kunnen zijn van iedere databank worden bestudeerd en geanalyseerd waarbij de operationele gegevens in het geheugensysteem worden opgeslagen. Dit alles zal plaatsvinden op het moment dat er transacties plaatsvinden. De analytische gegevens kunnen direct op verschillende manieren worden weergegeven. Ook gegevens van buitenaf kunnen in de analysemodellen worden meegenomen. Op deze manier ontstaat er uitstekend overzicht van de totale onderneming.

Belangrijke functies

Er bestaat een mogelijkheid voor nieuwe, innovatieve toepassingen. Dit alles zal plaatsvinden bij grote transactievolumes en informatieve analyses. De planning, prijs optimalisering en tal van andere processen worden verbeterd. Door een andere nieuwe kijk op de performance kunnen ook sneller beslissingen worden genomen. Dit alles vindt plaats op basis van directie toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie en gunstige voorwaarden voor samenwerking. Beter presteren tegen lagere kosten. De kosten worden lager doordat er minder hardware nodig is. De kosten voor onderhoud en tests worden lager. De oorzaak voor de lagere kosten hiervan zijn dat er verschillende bronnen kunnen worden ingezet. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een betere service.

Ontwikkeling

SAP HANA is ontstaan uit de ontwikkelde technologieën zoals de TREX zoekmachine, P TIME, en MaxDB. De Trex zoekmachine is een in-memory- kolomgeoriënteerde zoekmachine, P TIME een in- memory OLTP – database en MaxDB een in- memory OLTP – database. SAP HANA werd aangekondigd in mei 2010. SAP AG kondigde in november 2010 de verbeterde versie aan als SAP HANA 1.0. In 2012 worden door SAP de Cloud-computing aspecten bevorderd. SAP enterprise resource planning werd in januari 2013 aangekondigd.

RDBMS

Veel databasis die momenteel gebruikt worden zijn gebaseerd op het relationele database model. RDBMS (relational database management system) dienen voor de opslag van informatie. Zij worden in nieuwe databasis gebruikt. Zij worden toegepast voor de financiële administratie, logistieke informatie, productie en personeelsgegevens. De laatste jaren zijn er nog vele andere gebruiken aan toegevoegd. Relationele databasis zijn de laatste jaren vervangen door legacy hiërarchische databasis en netwerken. Deze zijn over het algemeen eenvoudiger in gebruik en worden ook gemakkelijker begrepen.

Gebruik de kracht van SAP HANA

MKB & Industrie

Advertisement