Connect with us

Computer & Internet

Racen en chaos in Speedrunners

Met vrienden spellen spelen online is altijd gezellig. Van simpele spelletjes zoals online golfen, tot competitieve spellen zoals Call of Duty, er zijn honderden verschillende spellen tegenwoordig verkrijgbaar om te spelen. Racespellen zijn al sinds de opkomst van videospellen een van de beste voorbeelden hiervan. Met vrienden tegen elkaar, kijken wie het beste het parcours aflegt. Maar wat nou als je er net een andere draai aan wil geven? Misschien heb je wel meer zin om er iets meer interactie aan toe te voegen, zoals vallen achter je neerleggen, of je persoon voor je hinderen. Voor mensen die dit soort spellen graag met hun vrienden online willen spelen, is Speedrunners het spel voor jou!

2D racen

Speedrunners is een tweedimensionaal racespel, waar jij en je vrienden een parcours moeten afleggen en je je tegenstanders ver genoeg achter je moet proberen te laten. Het parcours gaat door tot er nog maar een racer over is. Wanneer er iemand te ver achter loopt en buiten het scherm valt, begint er een timer. Vanaf dat punt wordt het scherm steeds iets kleiner aan de zijkanten, waardoor de spelers dichter bij de persoon die eerste staat moeten blijven. Omdat het scherm kleiner wordt, zie je ook minder hoe het parcours verder is, dus wordt het steeds moeilijker om de obstakels op het parcours te ontwijken. Het spel heeft meer dan 20 parcours zelf, maar je kunt ook parcours spelen die door anderen zijn gemaakt. Zo zijn er honderden verschillende parcours beschikbaar voor jou en je vrienden om elkaar uit te dagen.

Hilarische chaos

Naast het racen is snelheid niet het enige wat er toe doet. Zo kun je ook spullen oppakken om het jezelf makkelijker te maken, maar voornamelijk je tegenstanders het moeilijker te maken. Zo kun je raketten afvuren die op de persoon voor je afvliegen, ijs-stralen om alle spelers in een lijn voor je te bevriezen, of bommen die je achter je neer kan gooien. Natuurlijk moet je wel oppassen zelf niet in de explosie te blijven staan, want je kunt jezelf er ook meer raken natuurlijk. Naast spullen om anderen te hinderen, zijn er ook verschillende spelmodes nog die je kunt spelen. Zo kun je het raketten laten regenen, alle spullen één bepaald wapen te laten zijn, of roulette-modus, waar het elke race een andere spelmodus is. Al met al, een perfecte combinatie voor een hilarische en enorm chaotische race vol met hindernissen door anderen en jezelf.

Voor even een spelletje tussendoor, of voor een avond gevuld met chaos, Speedrunners is een leuk spel om met tot wel vier vrienden tegelijk te spelen. Het is beschikbaar op Steam en je kunt het op alle computers spelen. Steam is een platform waar honderden verschillende games beschikbaar zijn, van racespellen tot schietspellen, voor ieder wat wils. Wil je nou meer weten over Steam, lees er dan meer over in dit artikel.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement