Connect with us

Auto

Rijschool Den Haag

Rijschool Den Haag: zó werkt het

Het fenomeen ‘rijschool Den Haag‘ is op twee manieren te benaderen. Dit kan vanuit het perspectief van een leerling, maar ook vanuit de optiek van een (aspirant-)instructeur. Beiden kijken heel anders naar rijscholen: de een mag namelijk deelnemen aan lessen wanneer de officieuze leeftijd van 16,5 jaar oud is bereikt, waar de ander pas in een lesauto mag stappen wanneer hij of zij beschikt over een certificaat – verkrijgbaar na het doen van een opleiding tot rijinstructeur.Rijschool Den Haag: de leerling
Wanneer een aspirant-leerling 16,5 jaar oud is geworden komt hij of zij in aanmerking voor het nemen van rijlessen. Dit is het resultaat van een wetgeving die onlangs is ingevoerd – voorheen lag deze leeftijd op 18 jaar. Les nemen bij een rijschool Den Haag houdt in dat men wordt voorbereid op het zelfstandig de weg op gaan. Dit gaat veelal aan de hand van een pakket lessen, bijvoorbeeld 25 of 30 individuele lessen. Daarin wordt gereden naar verschillende, soms lastige verkeerssituaties in de stad.
Rijschool Den Haag: de instructeur
De instructeur kijkt waarschijnlijk heel anders tegen een rijschool Den Haag aan. Hij moet namelijk voldoen aan een aantal eisen vóór hij of zij zich bezig mag gaan houden met het opleiden van leerlingen tot vakbekwame wegbestuurders. De opleiding hiervoor is het belangrijkste onderdeel voor iedereen die een rijschool Den Haag wil starten. Deze cursus duurt zo’n acht tot twaalf maanden. De rijinstructeur krijgt daarin allerlei informatie over het geven van lessen aan leerlingen, maar wordt ook onderworpen aan diverse tests. De geschiktheidstest van het IBKI is daar een goed voorbeeld van. Bovendien geldt dat het behalen van een certificaat nog geen garantie is voor een jarenlang eigenaarschap van een succesvolle rijschool. Om de vijf jaar wordt de instructeur gesommeerd terug te komen voor nieuwe tests. Daarin wordt nagegaan of deze persoon nog steeds beschikt over de nodige kennis van zaken. Zakt hij hiervoor, dan is de kans aanwezig dat de Rijschool Den Haag simpelweg wordt opgedoekt.

Nederland heeft de beste weggebruikers van de wereld!

Auto

Advertisement