Connect with us

Auto

Waar moet je op letten bij de Renault Captur?

renault captur

De Renault Captur is een crossover, zeg maar gerust de populairste crossover van Renault ooit. Sinds 2013 is deze op de markt en er zijn er inmiddels meer dan 50.000 op de wegen in Nederland te vinden. meerdere generaties zijn er al ontworpen, en nog steeds is hij favoriet. Echter, doordat er zoveel van dit type gemaakt wordt, ontstaan er ook mankementen. Ben je op zoek naar een occasion, dan is het goed hier op te letten.

Wat zijn de aandachtspunten bij de Renault Captur?

Dat er wat aandachtspunten aan een occasion zitten is heel normaal. Het is immers een gebruikte auto, daar kun je geen nieuwstaat van verwachten. Wel betekent dit dat je soms wat beter op moet letten. Ga je een proefrit maken, dan is het goed alles aandachtig te bekijken en vooral goed naar de auto te luisteren.

Een vaak genoemde klacht bij de Renault Captur is het niet goed functioneren van de parkeersensoren. Op het moment dat de auto in zijn achteruit wordt gezet kan het zijn dat er een doorlopende pieptoon klinkt, in plaats van de kleine piepjes die je zou moeten horen om aan te geven wanneer je in de buurt bent van objecten. Dit zorgt ervoor dat je niet weet hoeveel ruimte je nog hebt.

Kijk ook goed naar de sierstrippen boven de wielkasten. Het kan namelijk zo zijn dat deze niet mooi aansluiten. Niet heel erg belangrijk, maar uiteraard wel zonde. Check ook de airco goed, want deze kan problemen hebben. dit is overigens niet alleen een probleem bij de Renault Captur, maar bij veel auto’s, ook van andere merken.

Overigens is het altijd goed om de onderhoudsgeschiedenis van een auto na te kijken wanneer je interesse hebt in die auto. deze is online te bekijken, maar als het goed is kun je ook het nodige terugvinden in het onderhoudsboekje.

Het uiterlijk van de auto

Een groot voordeel van de Captur, is dat deze in veel verschillende opties te verkrijgen zijn. zo zijn er verschillende lakken mogelijk voor de buitenkant, waarbij er zelfs gekozen kan worden voor een afwijkende dak kleur. Voor de auto kun je kiezen voor grijs, wit, blauw, bruin en oranje, en het dak kan in een afwijkende witte of zwarte tint gespoten worden.

Ook beschikken de latere versies over een luxe interieur. Het grootste voordeel hierbij is de achterbank, deze is namelijk verschuifbaar. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit, want je kunt altijd meer bagage meenemen als dit een keer nodig is. Dit zorgt er vrijwel automatisch voor dat de auto ook goed mee kan op vakantie, zeker wanneer je met zijn tweeën gaat. Gaat er toch meer mee dan je in eerste instantie dacht, dan hoef je alleen de achterbank maar te verschuiven.

Advertisement