Connect with us

Auto

Droogijs stralen reinigt zonder vocht

ijs

Hoewel je bij het woord ijs meteen aan water moet denken, dit is bij droogijs niet het geval. En dat maakt stralen met droogijs een veilige straalmethode.

Droogijs is bevroren CO2

Het stralen met droogijs is stralen met bevroren CO2. De temperatuur van droogijs is -79,5 graden Celsius. En droogijs smelt niet maar sublimeert. Dat betekent dat het van vaste vorm overgaat in gas zonder dacht er sprake is van vocht.

Stralen aan oldtimers

Vooral bij het stralen aan oldtimers en youngtimers is vocht absoluut niet gewenst. Bedrading en interieurs mogen immers niet nat worden om schade te voorkomen. De straalmethode is geschikt voor het schoonmaken van stoffen interieurs, motorruimtes en de onderkant van een voertuig.

Op locatie uitgevoerd

Iceblaster heeft complete en zeer geavanceerde droogijs straalapparatuur aan boord zodat er gesproken kan worden over een mobiele straalunit. Elektra, een grote compressor, straalmachines, kabels, slangen en straalmiddelen zoals Garnet, Soda en droogijs zijn allemaal aan boord van de bus van het bedrijf.
Door de bus slim in te richten is het mogelijk gebleken om voor een Mercedes Vito te kiezen. Dat maakt de ‘straalbus’ een zeer wendbaar voertuig die op iedere plek kan worden ingezet.

Stralen met soda of Garnet

Aan boord van de geavanceerde bus bevinden zich ook machines om droog of nat te kunnen stralen met soda of Garnet. Soda kent dezelfde eigenschappen als droogijs, alleen het kan meer vuil verwijderen. Vooral delen van aluminium zijn met soda zo goed te reinigen dat ze weer als nieuw worden.
Garnet is een mineraal dat zeer goed reinigt en bovendien zal de ondergrond na het stralen met Garnet wat worden opgeruwd. Dat is dan weer handig als er bijvoorbeeld een nieuwe coating moet worden aangebracht na het stralen.

Wat kost het stralen?

De kosten van het stralen worden gebaseerd op het straalmiddel, de tijd die benodigd is voor de klus en de hoeveelheid vervuiling die verwijderd moet worden met het stralen. Het is dus lastig om een vaste prijs voor een klus te geven, maar als je contact opneemt met Iceblaster dan kunnen ze je meestal wel een richtprijs geven.

Advertisement