Connect with us

Auto

De auto beschermen tegen diefstal

autodiefstal

Diefstal van je auto is niet altijd te voorkomen, maar je kan er natuurlijk wel zelf zo veel mogelijk aan doen om deze kans kleiner te maken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, welke jij kiest is natuurlijk per persoon verschillend. In dit artikel lees je een aantal opties voor het beschermen van je auto tegen diefstal.

Diefstal van de auto voorkomen

Het helemaal voorkomen van diefstal gaat niet, tenzij je 24 uur per dag naast je auto gaat zitten. Dit is echter niet haalbaar en daarnaast zonde van je tijd. Wat je wel kan doen is het de dieven zo moeilijk mogelijk maken en je auto zo goed mogelijk te beveiligen. Je doet er dan ook goed aan je auto altijd op een goed zichtbare en verlichte plek te parkeren. Zo kun jij je auto beter in de gaten houden, maar hebben ook anderen hier zicht op. Daarnaast moet je natuurlijk altijd je auto op slot doen, ook als je maar heel even weg bent.

Kostbaarheden in de auto laten liggen is voor inbrekers vaak een teken dat er wat te halen valt. Laat dus nooit je telefoon, laptop, camera, koffer, geld of creditcards in de auto liggen. Ook je autopapieren kun je hier beter niet in laten liggen. Uit voorzorg zou je ervoor kunnen kiezen altijd het dashboardkastje open te zetten wanneer je uit de auto stapt. Zo zien inbrekers dat hier niks waardevols in ligt.

Extra opties aanschaffen

Een goede autoverzekering is ook zeker aan te raden. Mocht er dan onverhoopt toch iets gebeuren, dan weet je in ieder geval dat je goed verzekerd bent. Daarnaast kun je ook overwegen een dashcam aan te schaffen, al moet je er dan wel voor zorgen dat deze beschikt over een parkeermodus. Staat je auto geparkeerd en is er beweging rondom je auto, dan registreert de dashcam dit. Zo kun je de inbreker achterhalen maar heb je daarnaast ook bewijs van (poging tot) diefstal.

Naast het aanschaffen van een dashcam is er nog een andere optie. Deze voorkomt diefstal niet, maar het zorgt er wel voor dat een inbreker veel meer moeite moet doen om binnen in de auto te komen. Autoraamfolie zorgt er namelijk voor dat een inbreker niet in je auto kan kijken om te zien wat erin te vinden is. Dit zorgt er vaak voor dat inbrekers een auto met geblindeerde ramen overslaan, omdat ze niet kunnen zien wat erin ligt. Daarnaast zorgt het folie er ook voor dat de glasscherven niet alle kanten op vliegen bij het inslaan van het autoraam. Dit zorgt ervoor dat een dief hier langer mee bezig is, en dat maakt de kans om gepakt te worden groter.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement