Connect with us

Auto

Een tweede auto kopen. Dit zijn onze tips

tweede auto kopen

Steeds meer Nederlanders zijn in het bezit van een tweede auto. Super handig natuurlijk wanneer jij én je partner de auto nodig hebben om naar het werk te kunnen. Of wanneer kinderen naar school, sport of vriendjes moeten en er gelukkig nóg een auto bij huis staat. De tweede auto voor de deur wordt steeds normaler en bijna niet meer als luxe beschouwd. Sta jij op het punt om een tweede auto te kopen? Dan hebben we een paar handige tips over het kopen én verzekeren van je tweede auto op een rijtje gezet.

  1. Waar moet je auto aan voldoen?

Voordat je begint met een rondje op Marktplaats of langs dealers bij jou in de buurt, is het handig om samen te bepalen aan welke eisen de tweede auto moet voldoen. Hebben jullie kinderen? Dan is een ruimer, 5-deurs model wel zo praktisch. Een wat kleinere bolide volstaat vaak wel als jullie met z’n tweeën zijn en de extra auto alleen voor werk en de boodschappen wordt gebruikt.

  1. Wat mag het kosten?

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de kosten. Is het financieel haalbaar om een tweede auto bij huis te hebben? Want naast het budget voor de aanschaf, moet er natuurlijk ook ruimte zijn om de vaste lasten te betalen. Denk hierbij aan de maandelijkse premie voor je autoverzekering, brandstofkosten en je wegenbelasting. Reken uit wat jullie maximaal per maand aan de tweede auto willen uitgeven. Houd dat ook in je achterhoofd bij stap 1: het wensenlijstje. Een grote auto is meestal ook een duurdere auto in bezit en onderhoud.

  1. Welke gaat het worden?

Nadat je stap 1 en 2 hebt gehad, is het tijd om op pad te gaan. Misschien begint jouw zoektocht naar de auto online. Of ga je liever een middagje langs de dealers. Heb je een auto gevonden waar je wel de eigenaar van wilt zijn? Dan hebben we nog een paar punten voor je waar je altijd op moet letten bij de aanschaf van een auto:

  • De kilometerstand: check of de stand logisch is in combinatie met de Apk’s en het onderhoud.
  • Het onderhoudsboekje: geen onderhoudsboekje? Geen verkoop. Zonder boekje kun je helaas niet zeker weten of de auto goed onderhouden is.
  • De proefrit: sluit nooit een deal zonder proefrit. De auto kan er aan alle kanten goed uitzien, als ‘ie niet lekker rijdt kun je beter nog even verder kijken.
  1. Je auto kopen en verzekeren

Als achter alle punten een krul staat, is het tijd voor de aanschaf van de tweede auto. En je moet natuurlijk je autoverzekering regelen. Kijk goed welke basisverzekering het beste bij de auto past. En verzeker je de auto bij dezelfde verzekeraar als de eerste? Dan profiteer je heel vaak van dezelfde no-claimkorting op je nieuwe auto. Dat scheelt je weer in de kosten!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naambordjes voordeur

Huis & Tuin

Advertisement