Connect with us

Auto

De compactheid van de Opel Corsa

Dat de Opel Corsa compact is, is te zien. Toch heeft deze auto meer ruimte dan men vaak denkt. Al sinds de jaren 80 vind je deze auto op de Europese wegen, en er zijn er dan ook meer dan tien miljoen van verkocht inmiddels. Natuurlijk zijn hier meerdere generaties van te vinden, en ook nu nog wordt deze auto verbeterd door Opel. Ondanks zijn compactheid heeft hij genoeg ruimte voor vier personen en flink wat bagage, waardoor hij ideaal is om mee naar school of werk te rijden, maar ook voor het doen van boodschappen. Wil je er mee op vakantie, dan is het aan te raden niet heel ver te reizen, dat kan beter gedaan worden met een grotere auto.

De Opel Corsa als ideale occasion

Als een auto in de jaren 80 is geproduceerd, en tegenwoordig nog steeds veel te zien is, dan weet je dat dit een populaire auto is. Het is dan ook niet voor niets dat er nog steeds nieuwe generaties voor geproduceerd worden. Een occasion van dit model is dan ook ideaal, vooral de modellen uit de jaren 90 zien we nog erg veel. De auto is oerdegelijk en misschien zelfs wat saai, maar wel ontzettend betrouwbaar en nog steeds ongekend populair. Daar komt nog bij dat de auto vaak lang meegaat en qua onderhoudskosten vrij laag zit.

De Opel Corsa komt voornamelijk in een benzinevariant, maar er zijn ook dieselvarianten verkrijgbaar. De auto’s hebben een motor dat past bij de compactheid ervan, en hebben over het algemeen niet overdreven veel vermogen. Wel zijn ze zuinig met de brandstof en hebben ze vrij weinig onderhoud nodig.

De uitstraling en het interieur

Kijk je naar het allernieuwste model, dan is deze een stuk moderner dan oudere generaties. Dit model is namelijk voorzien van LED-koplampen, strakke lijnen aan de achterkant van de auto en spiegels die dezelfde kleur hebben als het dak. Ga je liever voor een ouder model, dan is dit in mindere mate aanwezig, maar daardoor is de auto niet minder goed. Juist de Corsa staat erom bekend op te vallen door zijn eenvoud.

Ook het interieur van het nieuwste model verschilt van de vorige modellen. Hierbij zijn zachte materialen gebruiken, in combinatie met een lederen stuur en een touchscreen met duidelijke kleuren op het scherm. De oudere modellen zijn niet voorzien van een touchscreen en het materiaal is wat stugger.

De ruimte in de auto is prima, zeker als je jonge kinderen hebt of helemaal geen kinderen. Twee kinderen op de achterbank is dan ook zeker mogelijk. Ga je echter voor een lange autorit, dan is het niet aan te raden grote kinderen of volwassenen achterin te plaatsen. Het kan dan behoorlijk krap zijn, wat zorgt voor het nodige ongemak.

Wat betreft de achterbak; deze is ruimer dan je denkt. Je kunt met de Opel Corsa dan ook prima je boodschappen voor de hele week inladen, maar ook een kinderwagen moet geen enkel probleem zijn.

Advertisement