Connect with us

Auto

Parkeren in Nederland

De parkeertarieven zijn in Nederland al jaren in een stijgen lijn geraakt. Waar het parkeren ‘vroeger’ nog redelijk goedkoop ging, zjin sommige gemeenten en garage houders doorgeslagen met de parkeertarieven. Vaak worden er ook verkapte tijden weergegeven, bijvoorbeeld €2 per 47 minuten. Hierdoor lijkt het alsof het meevalt maar je eigenlijk betaal je per uur dan te veel.

Parkeren in grote steden

In de grote steden is het parkeren haast onbetaalbaar. Dit terwijl de kwaliteit van de parkeergarages vaak te wensen laat. Er is vaak geen camerabeveiliging en er zit niemand als aanspreekpunt. Daarbij is het onderhoud vaak niet zo goed. Trappenhuizen zijn vaak smerig en vuil en je kunt zien dat er niet vaak wordt schoongemaakt. Daar komt bij dat de wegwijzers naar de (verschillende) uitgangen niet goed staan aangegeven waardoor het lastig wordt om de uitgang, of op de terugweg je auto te vinden.

Parkeertarieven

Zoals gezegd zijn de parkeertarieven al een aantal jaren aan het stijgen. Dit vertaald zich in ultrahoge uurtarieven welke je moet moet betalen. Zowel in het centrum van steden als in parkeergarages betaal je al snel een hoog bedrag.
Utrecht
Parkeren in Utrecht bijvoorbeeld kost in het centrum gemiddeld € 4,41 per uur. Wil je liever in een parkeergarage staan dan betaal je er gemiddeld € 4,28 per uur.
Den Haag
In de stad Den Haag is het parkeren goedkopen. In het centrum betaalt u op straat € 2,60 per uur. Dit is overdag, ‘s avonds is het iets goedkoper (€ 2,10). In de parkeergarages in Den Haag verschillen de uurtarieven met elkaar. De goedkoopste kost € 2,20 per uur terwijl de duurste € 4,00 per uur kost.
Rotterdam
In Rotterdam is het ook niet goedkoop. In het centrum betaalt u op straat € 0,50 om 9 minuten te parkeren. Dit komt neer op ongeveer € 3,33 per uur. In de parkeergarages in Rotterdam betaalt u gemiddeld € 3,75 per uur.
Hoofddorp
De parkeergarage van 2014 staat in Hoofddorp, Parkeergarage Centrum heeft geen tariefverhoging ingevoerd. Parkeren kost hier € 0,50 voor 27 minuten. Deze parkeergarage is aangemerkt als schoon en netjes. Met goede wegwijzers. en camerabeveiliging.
Parkeren in de straten van hoofddorp is overigens wel duur met tarieven die kunnen oplopen tot meer dan € 6,- per uur.

Advertisement