Connect with us

Auto

Wat zijn de kosten van het leasen van een auto?

Ondernemers hebben vaak geen idee wat de kosten zijn voor het leasen van een bedrijfsauto. Zijn de prijzen die getoond worden totaalprijzen of wordt u straks verrast met extra kosten? Het is belangrijk dat u onderscheid maakt tussen een aantal onderdelen. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de leasemaatschappij die u gebruikt, maar tevens of kiest voor financial lease of operational lease. Shortlease Nederland is actief door heel Nederland! Binnen 4 uur levert deze leasemaatschappij door heel Nederland.

Wat betekent financial lease?

Het doel van financial lease is in principe het aangaan van een langdurig leasecontract waar uiteindelijk de mogelijkheid geboden wordt om de auto over te nemen. Voordat u de auto volledig kunt overnemen zijn de bijbehorende kosten voor u, hierbij kunt u denken aan onderhoud, reparatie en apk. Een financial leasecontract is een leasecontract met een lange looptijd en heeft dus niet de mogelijkheid om enkel voor een aantal maanden afgesloten te kunnen worden, zoals bij shortlease wel het geval is. Wilt u dus een contract met een looptijd van minimaal twee maanden dan is shortlease een uitstekende optie.

Wat betekent operational lease?

Het verschil tussen financial- en operational lease is vooral de mogelijkheid tot overname van de leaseauto na afronding van de looptijd. Operational lease geeft u de mogelijkheid om de auto in bruikleen te gebruiken en hiervoor een maandelijks bedrag te betalen. U kunt zelf de looptijd bepalen en u heeft minder risico’s. De kosten van operational lease zijn per leasemaatschappij afhankelijk.

De kosten van een leaseauto

De kosten voor een leaseauto ligt dus puur aan het leasecontract wat u wilt afnemen. Kiest u voor een shortlease-, financial- of operational lease? De kosten kunnen variëren tussen de 250 a 1000 euro. Bent u op zoek naar meer informatie voor het afnemen van een leasecontract of wilt u goedkoop leasen? Bekijk dan de link in dit artikel en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Advertisement