Connect with us

Auto

Computer is bestuurder in Google’s zelfrijdende auto

De zelfrijdende auto van Google bevat een computer die kan worden gezien als een menselijke chauffeur. Dit is weer en stap richting zelfrijdende auto’s op de openbare weg. Google wil af van het feit dat auto’s nu nog een stuur en rempedaal moeten hebben.
Stuurloze zelfrijdende auto van Google
De internetgigant Google heeft een brief gestuurd naar The National Highway Traffic Safety Administration om toestemming te krijgen zodat de zelfrijdende auto de weg op kan. De NHTSA erkent de computer in de zelfrijdende auto als bestuurder. De NHTSA bevestigt dit schriftelijk door te stellen dat zij de bestuurder van de Google auto als computersysteem zien. En dus niet als een van de passagiers in de zelfrijdende auto.
Belang van de uitspraak
Verschillende grote autobedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto, maar de wetgeving werkt nog niet mee. Doordat de NHTSA met deze toezegging aangeeft dat zij bereid zijn om de wet te wijzigen, krijgen zelfrijdende auto’s eerder de kans om de openbare weg op te kunnen. Daarmee is de zaak nog niet afgedaan, want de computer – ook als deze erkent is als bestuurder – vervangt als het ware de handen en voeten van de bestuurder. Dit zegt wel dat de zelfsturende auto geen stuur of pedalen heeft. Google moet daar een uitzondering voor krijgen, want dit is nog steeds verplicht.
Google wil er niet aan
Een rem, een stuur en eigenlijk alles waar wij als mensen de computer mee kunnen overnemen zijn niet gewenst in de auto van Google. Google is van mening dat de situatie gevaarlijker wordt wanneer mensen in staat zijn tegen de keuzes van de computer in te gaan.
Mogelijke integratie draadloze laadtechniek
Een update over de ontwikkelingen bij de zelfrijdende auto: grote kans dat Google bezig is met het samenvoegen van draadloze oplaadtechnieken in zelfrijdende auto’s. Dankzij de techniek zou de accu opgeladen worden zonder dat deze stil staat.
Dit werd duidelijk doordat er door Google twee bedrijven zijn ingehuurd om oplaadstations in de vorm van een putdeksel te plaatsen bij Mountain View en X Division in Californië, wat eveneens twee Google locaties zijn. Door onder andere een aantal laadstations achter elkaar in de weg te verwerken, hoeven de zelfsturende auto’s niet stil te staan om de accu op te laden. De exacte vormgeving van de stations die geïnstalleerd zijn in opdracht van Google, zijn tot dusver nog niet bekend.
Wees altijd alert op de goedkoopste autoverzekering
De zelfrijdende auto’s zijn nog niet klaar voor gebruik en daarmee ben je nog steeds verplicht minimaal een WA-dekking af te sluiten als je woonachtig bent in Nederland. Vraag jij je inmiddels af of je autoverzekering goedkoper kan en waar je verschillende aanbieders kunt vergelijken? Zelfs wanneer je tevreden bent over je autoverzekering, doe je er goed aan om deze regelmatig te vergelijken. Je kunt zomaar een aanbieder vinden die een autoverzekering aanbiedt die goedkoper is én aan je voorkeuren voldoet. Zo zie je direct dat vergelijken loont!

Advertisement