Connect with us

Actueel

Wat is het verschil tussen ipl definitief ontharen en een andere methode?

Fenomenaal voelt het als je een super zachte huid hebt. Het is erg ergerlijk als je haren op plekken hebt waar je ze liever niet hebt. Definitief ontharen wie zou dat niet willen? Definitief ontharen met de IPL methode (Intense Pulsed Light) heeft veel pluspunten tegenover andere ontharingsmethodes. Neem bijvoorbeeld scheren, de haren komen niet alleen gauw terug je hebt ook nog last van een stoppeltjes. Net als bij harsen en epileren is het maar een kortstondig effect dat de haren weg zijn. Bij IPL (Intense Pulsed Light) is dit anders. Je hebt hiervoor 8 tot 12 behandelingen nodig. 80 tot 90% van alle haren blijven permanent weg.
Er worden lichtimpulsen op de huid gegeven. Het licht geleid naar de melanine (de kleur van het haartje) van de haar. Deze kracht komt in de haarwortel waardoor deze verwarmd en vernietigd wordt. Het haartje is het beste te vernietigen als deze in de follikel zit, dit word de anagene fase (de groeifase) genoemd. Elke 6 tot 8 weken zal er een nieuwe behandeling plaatsvinden, dit heeft te maken met de groeicyclus. Het haartje groeit tijdens de groeicyclus in 3 fases, de anagene fase (de groei fase), katagene fase (de overgangs periode) en de telogene fase (de rust fase). De katagene fase (de uitval fase) is het eind van de anagene fase (de groeiperiode), in deze fase trekt de follikel (het haarzakje) zich terug en maakt zich los. Na ongeveer 2 weken komt de haar in de de rust fase terecht, het haartje zal in deze periode uitvallen als er een nieuwe haar in de anagene fase uit de follikel wordt geduwd.
De lichtimpuls kan dus het beste de haren raken die in de anagene fase zitten, omdat de haren in de uitval fase en de rust periode niet meer vast zitten aan de follikel. Per behandeling zit ongeveer 15 tot 20% van de haren in de anagene fase. Om 80 tot 90% van de haren weg te krijgen, zal je dus meerdere behandelingen nodig zijn. Je kan tot 100% alles weghalen met andere methodes. Laat je voorlichten door een goede deskundige op het gebied van haar.
Ipl en laserapparaten zijn er in diverse soorten. Je hebt apparaten voor thuisgebruik en professionele apparatuur. De verschillen tussen deze twee is dat de professionele apparaten een sterkere werking hebben dan de apparaten om thuis te gebruiken. De flitsen zijn dus veel krachtiger dan de apparaten voor thuis. Er word vaak gezegd dat apparatuur voor thuis gebruik het zelfde effect hebben als professionele apparatuur, dit is niet zo. De apparaten voor thuisgebruik kunnen vaak maar met de joules (de kracht) tot 6,5 joule. Professionele apparaten kunnen tot wel 60 joule. Een apparaat voor thuisgebruik heeft vaak maar 5 standen. Sommige apparatuur voor gebruik in een praktijk hebben wel 8000 verschillende standen. Apparaten voor thuis gebruik vernietigen de haarwortel niet waardoor de haar na een bepaald moment normaal weer terug komt. Professionele apparaten mogen ook alleen gebruikt worden door specialisten, anders loop je een grote kans op verbrandingen of huidbeschadigingen. Voor een behandeling kun je terecht bij een specialist op het gebied van haar.

Wat is IPL definitief ontharen?

Actueel

Advertisement