Connect with us

Actueel

Waarom een refurbished laptop zo aantrekkelijk is

laptop

Denk jij bij een nieuwe laptop meteen aan een duur en nieuw exemplaar? Dat is nergens voor nodig. Zeker niet als je gaat voor een refurbished laptop van een gerenommeerde dealer. Zo koop je een betrouwbare computer en houd je geld over voor leuke extraatjes. Het leven is toch al zo duur.

Refurbished is geen tweedehands

Bij refurbished computers denken mensen vaak aan tweedehands apparatuur, maar niets is minder waar. Het gaat altijd om goed nagekeken, schoongemaakte en gebruiksklare desktops en laptops waarop je vaak dezelfde garantie krijgt als bij nieuwe apparaten. Dit in tegenstelling tot tweedehands computers waarvan je maar moet afwachten wat je in huis haalt. Met een beetje pech heb je een kapot of beschadigd exemplaar gekocht.

Goed onderhouden en relatief jong

De verkopers van refurbished computers beschikken over een groot netwerk aan leveranciers die kwalitatief goede ICT-producten leveren. Denk aan bedrijven of overheden die net een grote hoeveelheid apparatuur hebben vervangen. Apparatuur die goed onderhouden en relatief jong is en na een kleine revisie en schoonmaakbeurt nog jaren lang meegaat.

Voordelige recente modellen

Meestal worden grote mixed partijen producten ingekocht, die niet alleen bestaan uit gebruikte producten, maar ook uit nieuwe producten die om een of andere reden nog nooit zijn gebruikt, zoals producten uit voorraad. Daarnaast wordt vaak ook rechtstreeks ingekocht bij de producenten zelf. Het grote voordeel is dat er zo kwalitatief hoogwaardige en recente modellen pc’s en laptops kunnen worden aangeboden voor een aantrekkelijke prijs.

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Kies altijd voor een betrouwbare winkel of webshop. Check bijvoorbeeld de reviews op Trustpilot. Een goede refurbshop biedt minimaal 1 jaar garantie op refurbished laptop kopen en notebooks, zonder bijbetaling. Dat geldt natuurlijk ook voor de niet goed, geld terug garantie. En heb je je keuze gemaakt – wellicht een computer of laptop die helemaal is afgestemd op jouw wensen – dan kan het geen kwaad om te controleren of jouw nieuwe aanwinst werkt als nieuw. Er zijn meerdere apps en websites waarmee je de aanwezigheid van dode pixels, de status van de accu en de SSD kunt controleren. Mocht je nog fouten of defecten ontdekken, dan kun je aanspraak doen op de garantie.

 

Advertisement