Connect with us

Actueel

Wat is IPL definitief ontharen?

Geweldig voelt het als je een superzachte huid hebt. Het is erg lastig als je haren op plekken hebt waar je ze liever niet ziet. Definitief ontharen wie zou dat niet willen?
Definitief ontharen met de IPL (Intense Pulsed Light) heeft veel voordelen tegenover andere ontharingsmethodes. Neem een voorbeeld aan scheren, de haren komen niet alleen snel terug je hebt ook nog hinder van een stoppeltjes. Net als bij harsen en epileren is het maar een tijdelijk effect dat de haren verdwenen zijn. Bij de IPL methode (Intense Pulsed Light) is dit anders. Je hebt gemiddeld 8 tot 12 behandelingen nodig. 80% tot 90% van alle haren blijven permanent weg.
Er worden lichtimpulsen afgegeven op de huid. Het licht wordt door de (donkere) kleur in het haartje geabsorbeerd. Deze energie komt in de haarwortel waardoor deze opgewarmd en vernietigd wordt. Het haartje is het beste te vernietigen als deze in de haarzakje zit, dit word ook wel de anagene fase (de groeifase) genoemd.
Elke 6 tot 8 weken zal er een nieuwe behandeling plaatsvinden, dit heeft te maken met de groeicyclus. Het haartje groeit tijdens de groeicyclus in 3 fases, de anagene fase (de groei fase), katagene fase (de overgangs periode) en de telogene fase (de rust periode). De katagene fase (de periode dat de haar loslaat) is het eind van de anagene fase (de groei fase), in deze fase trekt de follikel (het haarzakje) zich terug en maakt zich los. Na ongeveer 2 weken komt de haar in de de rust fase terecht, het haartje zal in deze periode uitvallen als er een nieuwe haar in de groei fase zit of uit het haarzakje wordt geduwd. De flits kan dus het beste de haren raken die in de de groei fase zitten, omdat de haren in de katagene fase en de rust periode niet meer vast zitten aan de follikel.
Per behandeling zit ongeveer 15 tot 20% van de haren in de de groeiperiode. Daardoor heb je meerdere behandelingen nodig om 80% tot 90% van de haren permanent weg te halen. Je kan tot 100% alles weghalen met andere methodes. Laat je informeren door een goede expert op het gebied van haar.
Er zijn verschillende soorten IPL en laserapparaten. Zo heb je apparatuur voor thuisgebruik en professionele apparaten. Het verschil tussen deze twee is dat het professionele apparaat een veel sterkere werking heeft dan de voor thuis gebruik. De lichtflisten zijn dus veel krachtiger dan van een apparaat voor thuis gebruik. Er word vaak beweerd dat apparatuur voor thuis gebruik de zelfde werking hebben als professionele apparaten, dit is niet zo.
De apparaten voor het gebruik thuis kunnen vaak maar met de joules (de kracht) tot 6,5 joule. Professionele apparaten kunnen tot wel 60 joule. De apparatuur voor thuisgebruik heeft vaak maar 5 standen. Sommige apparaten voor gebruik in een praktijk hebben wel 8000 verschillende standen. Apparatuur voor thuis gebruik vernietigd de haarwortel niet waardoor de haar na een bepaald moment weer terug groeit. Professionele apparaten mogen ook alleen gebruikt worden door specialisten, anders loop je een grote kans op beschadiging of huidbeschadigingen. Voor een behandeling kun je terecht bij een specialist op het gebied van huid.

Wat is het verschil tussen ipl definitief ontharen en een andere methode?

Actueel

Advertisement