Connect with us

Actueel

Dropship leveranciers

Hoe zet je een dropship leverancier succesvol in

Uit meerder onderzoeken is gebleken dat dropshipping een succesvolle logistieke methode is.  Hoewel de laatste tijd het aantal bedrijven die deze methode gebruikt gedaalt is. Kan dropshipping toch een uitermate succesvol zijn als de dropship leverancier het maar op de juiste manier doet
Dropshipping is een methode waarbij de wederverkoper geen eigen voorraad heeft. In plaats van eigen voorraad te houden levert zonder dat de eindklant daarvan iets merkt de dropship leverancier direct aan de klant. Een groot voordeel is dat er een stuk minder kapitaal nodig. er worden pas goederen ingekocht op het moment dat de klant een order heeft geplaatst.

Kenmerken van goede dropship leveranciers

  • Vereenvoudigde logistiek: verpakken, verzending, orderpicking zal allemaal uitbesteedt worden aan een professionele organisatie
  • Geen hoge kosten: Omdat er geen voorraad nodig is zullen de vaste kosten dus beduidend lager zijn. het enige wat nodig is een goede internetverbinding en een laptop.
  • Ruim assortiment: Omdat er niet vooraf hoeft worden ingekocht is mogelijk een groot assortiment te voeren. Ook kun je het assortiment van meerdere dropship leveranciers toevoegen.

natuurlijk zijn er ook zaken die je goed moet regelen anders zal dropshipping mischien geen succes worden.

  • Lagere marges: vaak is er veel concurentie waardoor er veel nieuwe partijen zullen komen met lage prijzen. volhouden en soms genoegen nemen met lagere marges is dus noodzakelijk als men wil gaan dropshippen.
  • Goed voorraadbeheer:  omdat uzelf geen voorraad heeft is het van groot belang de voorraad te synchroniseren met de groothandel dit kan handmatig of d.m.v een koppeling.
  • Transport: zorg dat de dropship leverancier snel u goederen verzend als u klanten te lang moeten wachten zult u klachten krijgen.
  • Marketing en SEO: terwijl u dropshipleverancier zicht richt op de logistiek moet u zicht richten op de marketing en SEO. zodat klanten u website vinden en orders kunnen bestellen

Dropshipping kan uitermate succesvol zijn mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd!

Advertisement