Connect with us

Wonen

Tips om een geschikte eettafel te vinden

eettafel

De eettafel, het is de plek in huis waar men samenkomt en lief en leed deelt, maar waar natuurlijk ook aan gegeten en geborreld wordt. Een tafel kopen is niet gemakkelijk. Dat doe je niet zomaar. Je moet er goed over nadenken en ook met een aantal zaken rekening houden. In dit artikel delen we een aantal tips, zodat je geen miskoop begaat. Benieuwd welke tips dat zijn? Lees dan snel verder!

De centrale plek in huis

Als je al een keer een eettafel hebt gekocht, dan heb je aan den lijve ondervonden dat een eettafel niet zomaar een tafel is. Er wordt aan de tafel gegeten, geknutseld, huiswerk gemaakt en tot voor kort (en misschien voor jou nog steeds) aan gewerkt. Een eettafel moet in de kamer passen. Daarom loont het de moeite om goed na te denken over welk tafelmodel het beste bij jouw interieurstijl en wensen past.

1. Hoe groot moet de eettafel zijn?

Voordat je een tafel koopt, moet je niet alleen meten hoeveel ruimte er beschikbaar is. Welnee. Je moet ook nadenken hoeveel mensen moeten kunnen aanschuiven. Een tafel met een organische vorm, zoals een ronde of ovale eettafel, heeft als grote voordeel dat je meer contact hebt met elkaar. Ook kun je spelen met de hoeveelheid stoelen. Last but not least: een ovale of ronde tafel zal een kleiner oppervlak innemen. Een rechthoekige tafel is een klassieker onder de eettafels en wordt daarom nog steeds heel erg vaak gekozen. Je kunt de tafel met één kant tegen een muur plaatsen (lees: dat is dus praktisch!) of centraal in de ruimte neerzetten, maar je moet hier natuurlijk wel de ruimte voor hebben.

2. Welk materiaal?

Geef je de voorkeur aan een stoere, industriële stijl of ben jij liefhebber van een modern minimalistisch design? Met een houten eettafel sla je de plank in ieder geval nooit mis, want houten tafels passen in vrijwel ieder interieur.  Een keer wat anders? Overweeg dan om verschillende materialen met elkaar te combineren, zoals bijvoorbeeld een glazen tafel met zwart gecoat onderstel.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement