Connect with us

Wonen

Een terrasoverkapping, is dat iets voor jou?

terrasoverkapping

Wie wilt er nou niet een mooie terrasoverkapping in de tuin? Je creëert een plek om onder een overkapping aan de zonnestralen te kunnen ontsnappen op een broeierige zomerdag. Slaat het weer om of koelt de avond snel af? Ook dan kan een terrasoverkapping uitkomst bieden, want je kunt beschut onder de terrasoverkapping blijven zitten en genieten van het buitenleven. Installeer bijvoorbeeld een heater onder de overkapping, want dan zit je er op een koude avond (of ochtend) ook lekker warmpjes bij. Zie jij jezelf al zitten? In dit artikel hebben we de grootste voordelen van een terrasoverkapping voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Langer buiten zitten

Wat zijn de grootste voordelen van een terrasoverkapping? Laten we beginnen met het interessantste deel: ze hebben een zonwerende functie mét vrij zicht op je tuin. Dit heb je bijvoorbeeld niet bij een zonnescherm, want dan ben je toch vaak een deel van je tuinzicht kwijt. Daarnaast kun je lekker buiten blijven zitten, zelfs bij minder goed weer. Dat wordt bij een zonnescherm wat lastiger, want dat heeft alleen de primaire functie om de zon binnenshuis te weren. Daartegenover staat weer wel dat een zonnescherm alleen zichtbaar is op het moment dat je hem nodig hebt, terwijl een terrasoverkapping altijd zichtbaar blijft. Het is daarom wel de moeite (en overweging) waard om een terrasoverkapping uit te kiezen die bij de stijl van je tuin past.

Wat kost het en wat levert het op?

De kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken, maar je betaalt gemiddeld €1.000 tot €8.000 voor een degelijke kant-en-klare terrasoverkapping, afhankelijk van je wensen. Wil je maatwerk of een andere materiaalkeuze? Dan zal dit de prijs beïnvloeden. Levert het naast volop plezier nog meer voordelen op? Ja, je huis is met overkapping meer waard, want je creëert buiten extra leefruimte! Sommige mensen kiezen er zelfs voor om de terrasoverkapping om te toveren naar een tuinkamer. Klinkt goed, toch?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement