Connect with us

Wonen

Gemakkelijk meer privacy in de tuin realiseren

Wil je lekker rustig in de tuin zitten? Dan moet je daar wel de juiste hoekjes voor maken. Dat kan je op allerlei manieren doen. Het is in ieder geval belangrijk om te bekijken waar je het lekkerst kan zitten in de tuin. Vervolgens ga je dan kijken hoe je kan zorgen dat je er ook in alle rust kan zitten. Je kiest natuurlijk voor een goede terrasoverkapping om een beetje beschut te zitten. Dat is echter niet het enige wat je nodig hebt. Het afschermen van je eigen hoekje in de tuin kan je op heel veel verschillende manieren aanpakken. Kijk daarom eens welke vorm het best bij jou en jouw tuin past. Dit zal je alleen maar meer plezier in je tuin bezorgen.

De natuurlijke manier kiezen

De leukste manier om je tuin wat meer privé te maken is natuurlijk door dit met planten en struiken te doen. Je kan zo op een natuurlijke manier voor een afscheiding zorgen. De meest populaire optie is een haag. Dit kan je met verschillende struiken doen, ook kleine boompjes die bewust laag gekweekt worden kunnen hier heel geschikt voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een beukenhaag. Die is in heel veel tuinen heel populair tegenwoordig. Deze groeit goed dicht, maar ziet er wel mooi natuurlijk uit. Dat komt dus eigenlijk juist ook je beleving in de tuin alleen maar ten goede. Daar doe je het uiteindelijk ook voor. Nadeel van de haag is dat je deze het best door een specialist kan laten zetten en niet zelf kan planten.

Kiezen voor een screen

Een alternatief dat je hebt is een zogenaamd screen. Dit is eigenlijk gewoon een scherm dat je kan plaatsen. Het leuke aan de schermen is dat ze er in vele vormen zijn. Zo heb je de vaste vormen, die veel weg hebben van een schutting. Je hebt ook de mobiele opties. Die kan je dus verplaatsen. Zo kan je ook nog eens op een andere plek in de tuin gaan zitten zonder last te hebben van pottenkijkers De screens zijn zo populair, dat er een hele business in is ontstaan. Je kan ze in vorm en design helemaal op maat laten maken bijvoorbeeld. Zo passen ze precies bij jou en bij het soort tuin dat jij hebt ontworpen. Dit geeft je natuurlijk ook veel meer plezier.

Het ontwerpen van een tuinkamer

Wil je buiten zitten, maar vergelijkbaar met de privacy die je binnenshuis hebt? Dan is het natuurlijk ook altijd om voor een tuinkamer te laten ontwerpen. Een nadeel is natuurlijk dat je maar deels buiten zit en dat het nog heel erg kan voelen alsof je gewoon binnen bent. Een voordeel is echter juist dat je dus ook deels buiten bent en je dit het hele jaar door onder alle omstandigheden kan doen. Waarbij je dus ook nooit door iemand gestoord hoeft te worden. Zo kan je dus alleen maar nog meer van je tuin gaan genieten. Dat is een belangrijke reden om ervoor te kiezen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement