Connect with us

Winkelen

Trouwringen, waar komen ze vandaan?

Wanneer je gaat trouwen, is het gebruikelijk om trouwringen bij elkaar om de vingers te schuiven. Trouwringen zijn vaak van metaal gemaakt. Dit kan zijn van goudkleurig, zilverkleurig, witgoudkleurig of zelfs rose goudkleurig metal. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de persoonlijke smaak van het bruidspaar.

Afhankelijk van de cultuur waarin het bruidspaar leeft, wordt de ring vaak geschoven over de ringvinger van de linker of rechterhand.

De trouwring is in bijna alle culturen erg belangrijk. Om deze reden is het dus niet zo verwonderlijk om te bedenken dat de trouwring een van de weinige items is door gevangenen en bezoekers van gevangenen gedragen mogen worden.

In tegenstelling tot de verlovingsring, waarvan men denkt dat deze in de tijd van het oude Rome is uitgevonden, stammen de eerste voorbeelden van trouwringen uit de tijd van het oude Egypte. Dit is ongeveer zes duizend jaar geleden. Vaak waren de papieren rollen papier het bewijs dat er ring van hennep of riet werden uitgewisseld onder bruidsparen.

Ring in Oude Egypte


Natuurlijkerwijs werden de trouwringen ook door de oude Egyptenaren gezien als symbool voor de eeuwige liefde. De Egyptenaren geloofden dat de ringvinger van de linkerhand een ader bevatte die direct naar het hart zou leiden. Om deze reden werden trouwringen destijds om de ringvinger van de linkerhand geschoven.

In de jaren daarna zijn er verschillende ringstijlen ontstaan. Iedere tijd had zo zijn eigen stijl met zijn eigen verhaal en redenen.

Tegenwoordig zijn er nog twee soorten varianten denkbaar: de dubbele ring ceremonie en de enkele ring ceremonie. Bij de dubbele ring ceremonie is het de bedoeling dat zowel de man als de vrouw een trouwring draagt. Dit is voor de meeste mensen wel bekend en werd natuurlijk door de juweel industrie in het begin van de twintigste eeuw aangemoedigd in hun marketingcampagnes. Echter, er bestaan ook enkele ring ceremonies. Voor deze ceremonies geldt dat de trouwring alleen maar door de bruid wordt gedragen. Dit vindt je tegenwoordig vaak terug in de noordelijk gelegen landen zoals Noorwegen, Zweden en Finland.

Uiteindelijk is het aan het bruidspaar zelf en hun gewoontes om te bepalen hoe, waar, wanneer en door wie de trouwringen gedragen worden. Je kan op vele plaatsten zoals op Elnora mooie ringen vinden. 
 

Advertisement