Connect with us

Winkelen

Acceptgiro betalen achteraf

Shift in aankopen

Er is een nieuwe trend gaande. Sinds de opmars van het internet worden steeds meer producten online gekocht. Consumenten nemen steeds minder de moeite om naar de winkel te gaan, online kunnen zij producten gemakkelijk met elkaar vergelijken. Maar ondanks dat het aantal online aankopen enorm stijgt, kleven hier wat nadelen aan voor zowel de consument als bedrijven. Dit kan nu gelukkig ook met acceptgiro betalen.

Nadelen voor consument

Ondanks dat het aantal online aankopen enorm stijgt, zitten er ook nadelen aan. Consumenten kunnen de kwaliteit van kostbare producten bijvoorbeeld niet vooraf testen. Dit vormt een risico, het product kan tegenvallen en soms niet teruggestuurd worden. Terugsturen is daarnaast veel gedoe en kost vaak geld. Daarnaast kan bijvoorbeeld kleding niet gepast worden, en weet de consument niet zeker of de juiste maat besteld wordt. Sommige consumenten willen online iets bestellen maar hebben op dat moment nog niet genoeg geld op de rekening staan. Ook dit vormt een probleem.

Nadelen voor bedrijven

Omdat consumenten huiverig zijn om kleding en dure producten aan te schaffen, kleven er ook nadelen aan voor bedrijven. Bedrijven verkopen minder producten online om deze redenen. Consumenten die risico zien zullen sneller langs de winkel gaan om het product uit te kunnen testen. Hierdoor missen online winkels potentiële omzet. Gelukkig zijn er opties die bedrijven in hun webshop kunnen opnemen om dit risico zo veel mogelijk te vermijden.

Acceptgiro betalen als oplossing

Steeds meer webshops bieden achteraf betalen ofwel acceptgiro betalen aan. Dit betekent dat de consument pas na ontvangst en testen van het product online, of via acceptgiro hoeft te betalen. Het bedrijf is verzekerd van betaling, deze achteraf betaalwebsites bieden zekerheid voor de webshops, zij kunnen betaling achteraf garanderen. Het is als betalen met een acceptgiro, maar dan online. Gemak voor zowel de consument als het bedrijf! Zeker in deze tijd vormen zulke online gemakken een belangrijke vooruitgang.

Advertisement