Connect with us

Winkelen

Leuke restaurants in Antwerpen

Waar kan ik het beste gaan eten?
Antwerpen is altijd al een aantrekkelijke stad voor toeristen geweest. Het maakt niet uit of het dagjes toeristen zijn of dat ze langer blijven, ze zullen altijd zoeken naar leuke restaurants in Antwerpen om te eten. Gelukkig zijn er velen beschikbaar om uit te kiezen. Belgie staat bekend om zijn culinair gastronomie.
Als ik in Antwerpen ben dan gebeurt mij natuurlijk hetzelfde, na een tijd rondgelopen te hebben en gewinkeld te hebben, heb ik honger en wil ik natuurlijk eten. Er zijn veel leuke restaurants in Antwerpen en op verschillende leuke locaties.
Ik weet niet of het door de stad zelf komt, of door wat anders, maar Antwerpen heeft me altijd aangetrokken met zijn gezellige sfeer. De hele stad ademt gezelligheid uit.
De leuke terrasjes met het heerlijke Belgische bier, of de ambachtelijke kraampjes met Belgische wafels, de Belgische frieten tenten, alles is gericht op lekker en gezellig eten. Belgen zijn echte levensgenieters en houden van goed eten. Het enige negatieve van dit alles is dat ik altijd het gevoel heb dat ik een paar pondjes ben aangekomen als ik terug kom uit Antwerpen
Ik vindt het het leukste om er een twee dagen trip van te maken zodat ik in alle rust ook van het Antwerpens nachtleven kan genieten. Ik weet dat veel mensen alleen een dagje naar Antwerpen gaan, maar Antwerpen by night is ook zeer interessant. Sinds lange tijd is Antwerpen de favoriete stad van velen om s’ avonds uit te gaan. Wanneer de dagjes toeristen naar huis gaan komen in het weekeinde de nacht toeristen naar Antwerpen om te feesten. Er zijn verschillende discotheken verspreidt over de stad. De twee bekendste zijn Cafe dÁnvers en Noxx, maar als je liever gewoon naar een cafeetje gaat, dan zijn er 2000 cafés waaruit je kan kiezen. In Antwerpen is er voor ieder wat wils.
Natuurlijk wil ik voordat ik me op het nachtleven stort, eerst nog even naar een leuk restaurant, wat logischerwijs ook nog lekker eten heeft. Huis de Colvenier, is een heel goed restaurant. Ik ben er al een paar keer geweest en het is gezellig modern gecombineerd met klassiek en heeft een goede keuken.
Ze hebben er voor gekozen om verschillende menu’s aan te bieden en er is voor ieder wat wils. Je kan in verschillende prijsklasse eten, van 55 tot 150 euro.
De open keuken is een fantastisch idee, want je kan de chef Patrick van Herck live zien koken.
Het personeel is zeer vriendelijk en professioneel en maar wat bereidt ,om je van dienst te zijn met wat je ook nodig hebt. Elke keer als ik er ben, dan kan ik niet ophouden met om me heen te kijken. Een goed voorbeeld is de bar met alle wijnflessen boven je hoofd, fantastisch. Al met al is eten in het huis van Colvenier altijd weer een unieke beleving en zeker iets wat ik vaker zou willen doen.
Alleen jammer dat ik niet in Antwerpen woon!

In Antwerpen is voor ieder wat wils

Vakantie & Toerisme

Advertisement