Connect with us

Winkelen

Waar moet je op letten bij het kopen van een BBQ?

Barbecueën is voor velen in de zomer een heerlijk tijdverdrijf. Vanaf het moment dat bekend wordt wanneer de eerste zomerse dag is beginnen supermarkten al te adverteren op televisie met heerlijk en speciaal barbecue vlees. Als je de reclames ziet ruik je die heerlijke geur al bijna, maar vlees is niet het belangrijkste. Een goede barbecue is onmisbaar!

Wat is nou een goede BBQ?

Je hebt verschillende soorten barbecues. Je hebt ze met kolen of op gas, en sommige mensen vinden het zelfs prettig om het vlees te bakken op een skottelbraai.
Echt barbecueën doe je natuurlijk met een kolen barbecue. Een gas barbecue of tuin-keuken is echter wel handig om snel te beginnen. Een skottelbraai zorgt er voor dat je veel in het vet blijft bakken, hierdoor mis je de authentieke barbecue geur, smaak en het bourgondische gevoel.
Wij raden dan ook altijd aan om een barbecue voor kolen te kopen.

Snelstarter, help dat?

Als je toch op kolen wilt BBQ ‘en dan kun je een BBQ met snelstarter kopen. Dit systeem zorgt er voor dat kolen sneller heet worden en je dus sneller kunt beginnen met barbecueën. De meeste snelstarters werken door onderin een krant te plaatsen en die aan te steken. Sommige barbecues hebben een losse houder die je op de barbecue zet, onderin doe je de krant en de kolen bovenin. Zodra de kolen onderin heet zijn geworden kun je de houder aan de onderkant openen zodat de kolen in de barbecue vallen en je aan de slag kunt.
Verder is het belangrijk dat je de lucht toevoer kunt regelen aan de onderkant van de barbecue. Hiermee regel je of de barbecue goed of minder goed brandt door meer of minder zuurstof naar het vuur te brengen.
Als laatste is de hoogte ook erg belangrijk. Zorg er voor dat je de hoogte kunt instellen of dat de barbecue hoog genoeg is. Niets is zo vervelend als een hele middag krom staan om het vlees te kunnen bakken!

Advertisement