Connect with us

Winkelen

IJsgereedschappen en taartbenodigdheden

Het mooiere weer komt eraan en de ijssalons gaan weer open. ’s Middags na schooltijd even een ijsje halen of ’s avonds na het eten ijs als toetje. Wij Nederlands zijn gek op ijs. Waterijsjes, schepijs, softijs of we gaan zelf ijsjes maken met aanmaaksiroop en water. We doen het in de vriezer en we wachten een nacht.

Allerlei verschillende soorten ijs

Er zijn veel verschillende soorten ijs, zoals net al werd genoemd. We kennen waterijs, schepijs en softijs. Maar we kennen ook het ijs uit de supermarkt, die zijn vaak verpakt in een doos van 6 of 8 stuks. Denk hierbij aan Magnums, Raketjes en Twisters. Tijdens het boodschappen doen wordt er maar al te graag een van deze dozen meegenomen en gaan ze thuis de vriezer in. Zo hoef je niet elke keer naar een ijssalon als je zin hebt in een ijsje. Wel hebben ze bij de ijssalon héél veel keuze. Je kunt kiezen voor een bakje of een hoorntje en dan heb je ook nog weer keuze in de hoorntjes. Wil je het hoorntje gevuld met chocola, een kinderhoorntje, een schelp of een oublie hoorn? Er is genoeg keuze.

IJsvitrines in het buitenland

Je bent vast wel eens een keertje naar het buitenland geweest, bijvoorbeeld Italië. Je loopt daar sowieso al in de gezellige knusse straatjes en dan heb je ook nog op elke hoek een ijssalon staan. En dat zijn geen kleine, nee dat zijn grote. Je kunt soms wel kiezen uit 40 smaken bij één zo’n ijssalon en bij de andere ijssalon hebben ze nog meer smaken. Je kijkt je de ogen uit, je begint te watertanden want zoiets moois en lekkers heb je nog niet eerder gezien. De ijsvitrines zijn heel mooi opgemaakt, het ijs steekt wel 20cm boven de schaal uit waar het in zit. En dan moet je ook nog kiezen wat je wil.

Handige ijsgereedschappen

Gelukkig kunnen we in Nederland ook ijs eten en hoeven we daarvoor niet naar Italië. De ijsvitrines zijn dan wel een stukje kleiner maar het smaakt ons allemaal. Je kunt ook zelf je ijs maken, daarvoor heb je wel een ijsmachine en andere benodigdheden nodig. Zoals een ijsmix. Om je eigen gemaakte ijs af te maken heb je natuurlijk ook toppings en siroop nodig. Je kunt voor dips gaan, zoals discodip of nootjes. Wil je liever een chocoladedip, dat kan ook. Neem snel een kijkje in de ijswereld van Bouwhuis.com! Naast ijsgereedschappen kun je ook Taartdecoratie kopen bij Bouwhuis.

Advertisement